Olet täällä

Eurokoodi 5 lyhennetty suunnitteluohje

Puurakenteiden lyhennetty suunnitteluohje on lyhennelmä Suomen Rakennusinsinöörien Liiton julkaisemista teoksista RIL 205-1-2017 ja RIL 205-2-2009. Lyhennetyn suunnitteluohjeen tavoitteena on helpottaa Eurokoodi 5:n mukaista rakennesuunnittelua ja toimia opetusmateriaalina oppilaitoksille.

Ohje on pyritty laatimaan sen tasoiseksi, että sen avulla voi selvitä vähäisistä ja tavanomaisista rakennussuunnittelutehtävistä.

Mahdolliset Eurokoodi 5:n muutokset tullaan päivittämään lyhennettyyn suunnitteluohjeeseen, mutta mahdollisten Eurokoodi 5:n muutosten ajanmukainen seuranta on ensisijaisesti käyttäjän vastuulla.
Suunnitteluohjeen vuonna 2008 julkaistun alkuperäisen tekstin on kirjoittanut tekniikan tohtori Ari Kevarinmäki. Ohjeen päivityksistä vastaa Puuinfo. Tämä päivitetty ohje korvaa vuonna 2011 ilmestyneen kolmannen painoksen.

HUOM. Ohjeen luku 8 Palomitoitus perustuu ohjeeseen RIL 205-2-2009. Ohje päivitetään RIL 205-2-2018 mukaiseksi heti, kun RIL:n uusi ohje ilmestyy.

Ohje julkaistaan vain sähköisenä puuinfo.fi-palvelussa. Sen voi ladata myös pdf-tiedostona sivun oikeasta yläreunasta.

 

Tehdyt korjaukset/päivitykset 27.8. jälkeen:

31.8. lisätty taulukkoon 3.3. puuttunut viittaus: 1) Vakioluokka Suomessa. Muita lujuusluokkia valmistetaan yleensä vain tilauksesta.


Pyydämme huomioimaan aina julkaisun ajankohdan ja tarkistamaan kulloinkin voimassa olevat ajantasaiset rakentamisen määräykset, asetukset ja ohjeet. Ajantasaiset määräykset löytyvät muun muassa Ympäristöministeriön sivuilta.