Olet täällä

Käyttökohteet

Puuta käytetään sisätiloissa pintamateriaalina seinissä, katoissa ja lattioissa, kalusteissa, portaissa, ikkunoissa ja ovissa, yksityiskohdissa ja koristeissa jne. Puun käyttö ulottuu pienistä yksityisistä tiloista suuriin julkisiin juhla- ja edustustiloihin.

Hyvin usein puuta käytetään ulkonäön vuoksi. Puulajien erilaiset värit ja syyrakenteet sekä puusta valmistetut erilaiset sisustustuotteet kuten paneelit, viilut, vanerit ja liimapuulevyt mahdollistavat puun käytön lukemattomin eri tavoin.  Kuusen, männyn ja koivun lisäksi sisätiloissa käytetään myös muita puulajeja. Tavallisimpia ovat tammi, leppä, haapa, vaahtera ja saarni.

Puun käyttöön voi houkutella myös sen helppous. Puutuotteet ovat kokonsa puolesta käteviä ja kevyitä kuljettaa, yksinkertaisia kiinnittää eikä niiden työhön tarvita erikoisosaamista tai -työkaluja. Valmiiksi pintakäsitellyt tuotteet ja kokonaiset sisustusjärjestelmät helpottavat käyttöä entisestään. Haluttaessa puusta voidaan veistää, jyrsiä tai sorvata todella monimuotoisia sisustuksen osia.