Olet täällä

16. International Wood Construction Conference

Paikka: 
Garmisch Partengirchen, Saksa
Aika: 
1.12.2010 - 3.12.2010

(IHF) tai englanniksi ”International Wood Construction Conference” järjestetään 01.–03.12.2010 Saksan Garmisch Partenkirchenissä. Aikaisemmin TKK/Puutekniikka ja nyt nimenmuutoksen myötä Aalto-yliopiston Puutuotetekniikka on jo 11. kerran mukana organisoimassa konferenssia.

Edellisten vuosien tapaan keskiviikkona on omat aloitussessiot. Aamupäivällä teemana on rakentaminen kuntien ja institutionaalisten toimijoiden näkökulmasta:

-miksi rakentaa puusta,
-korjausrakentaminen vai vanhan purkaminen
-puukerrostalo; case Regensburg

Iltapäivä jakaantuu nyt neljään osa-alueeseen; arkkitehtuuriin, valmistaloteollisuuteen, katsaukseen "puurakentaminen Euroopassa" sekä toista kertaa omana sessionaan puurakenteiden liitostekniikka.

Torstai ja perjantai ovat varsinaisia seminaaripäiviä, joihin osallistuu yli 1000 alan ammattilaista. Torstaina aloitamme teemalla "Rakennusteollisuus tienhaarassa" visioimalla vuoteen 2020 ja pohtimalla tarjolla olevia keinoja perustella kestävän kehityksen mukaista rakentamista. Jatkamme viidellä esityksellä aiheesta "Cross-Laminated-Timber". Esitykset käsittelevät tämän Keski-Euroopassa yleistyneen massiivipuurakenteen eli CLT:n markkinoita, kehitystä ja kokemuksia. Iltapäivä jatkuu esittelemällä puurakentamisen high-lights -kohteita ympäri maapalloa.

Perjantaina aamupäivällä on tarjolla kolme samanaikaista sessiota. Niissä Benelux esittelee korkealuokkaista puuarkkitehtuuriaan. Puusillat ja -tornit sekä puurakentaminen ja kestävä kehitys ovat kahden muun session otsikot. Perjantai-iltapäivän päättää perinteisesti epilogi, jonka teemana tänä vuonna on "puulla kohti korkeuksia". Otsikostakin voi päätellä, että kyseessä on katsaus euroopalaiseen puukerrostalorakentamiseen.

IHF:n kohderyhmänä ovat suunnittelijat, arkkitehdit, puurakentajat ja viranomaiset sekä alan kehittäjät ja opettajat. Esityksien kieli on joko saksa tai englanti. Ne kaikki simultaanitulkataan aina toiselle kielelle; siis saksankielinen englanniksi ja englanninkielinen saksaksi.

Forumin yhteydessä pidettävä näyttely on erittäin kattava läpileikkaus puurakentamiseen liittyvien yritysten, alan oppilaitosten ja tutkimuslaitosten toimintaan.

Puutuotetekniikan linkin kautta löytyy englanninkielinen ohjelma sisältäen listan sopivista hotelleista. Teknisistä syistä johtuen liitteenä on erillinen ilmoittautumiskaavake, jolla on helppo ilmoittautua sähköisesti. http://puu.tkk.fi/fi/tutkimus/tutkimusryhmat/puutuotetekniikka/.

Olemme sopineet järjestäjien kanssa, että Suomesta mukaan tulevat ilmoittautuvat Aalto-yliopiston Puutuotetekniikan kautta. Kustannukset ovat samat, kuin suoraan ilmoittautumalla.

Garmisch Partenkircheniin pääsee parhaiten lentämällä Müncheniin, lentokentältä lähijunalla päärautatieasemalle, jossa vaihto edelleen Garmisch Partenkircheniin. Katsoin Finnairin ja Lufthansan kotisivuilta sopivia lentoja. Vielä pääsee 200-250 €:lla. Juna-aikatauluja voi selata englanninkielisenä: http://www.deutschebahn.com/site/bahn/en/start.html laittamalla lähtöpaikaksi "MUC München Airport" ja määränpääksi "Garmisch-Partenkirchen Bahnhof". Edestakaisen junalipun hinta on alle 50 €.

Lisätietoja:

Matti Kairi
matti.kairi@tkk.fi