Olet täällä

Kohti hyvää tulevaisuutta - ihmisen kokoinen kunta -seminaari

Paikka: 
Vihdin lukion auditorio, Hiidenvedentie 3, Nummela
Aika: 
23.5.2019 13:00 - 17:15

Seminaari kuntapäättäjille sekä rakennetun ympäristön kehittämisen asiantuntijoille ja vaikuttajille

Tavoitteena hiilineutraali Uusimaa vuonna 2035

Muutto suuriin keskustaajamiin kiihtyy. Miten pienet yhdyskunnat voivat vastata tähän haasteeseen? Miten ne voivat säilyttää asukkaat ja työpaikat tai houkutella uusia? Miten ne voisivat kehittää omia erityispiirteitään, vahvuuksiaan ja vetovoimaisuuttaan?

”Tavoitteena hiilineutraali Uusimaa vuonna 2035 ”-teemaa tukeva seminaari jatkaa Uudenmaan liiton arkkitehtuuripoliittisten seminaarien sarjaa. Se on suunnattu erityisesti pääkaupunkiseudun vaikutuspiirissä sijaitseville kunnille. 

Rakennetun ympäristön kestävää ja laatutietoista kehittämistä on pohtimassa edustava joukko kunta-, alue- ja valtionhallinnon toimijoita yhdessä tutkijoiden ja suunnittelijoiden kanssa. Mukana ovat mm. kaupunkitutkija Leo Kosonen, Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) kehittämispäällikkö Marianne Jauhola, ympäristöministeriön Puurakentamisen edistämisohjelman asiantuntija Pekka Pakkanen ja Pudasjärven Moderni Hirsikaupunki -hankkeen projektipäällikkö Aila Ryhänen.

”Kohti hyvää tulevaisuutta” -seminaarissa tarkastellaan myös poliittisten ja strategisten kehitysvalintojen merkitystä. Demos Helsingin Tuuli Kaskinen moderoi vaikuttajapaneelia, johon osallistuvat Vihdin kunnanjohtaja Erkki Eerola, Karkkilan kaupunginjohtaja Tuija Telén, Uudenmaan liiton maakuntahallituksen puheenjohtaja Markku Markkula sekä kansanedustaja Matti Vanhanen Nurmijärveltä.

Ilmoittaudu tästä.

Seminaarin ohjelma ja saapumisohjeet lähetetään huhtikuussa. Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Uudenmaan liitto ja Vihdin kunta.

Järjestelyistä vastaavat arkkitehtuuripolitiikan asiantuntijat Tuula Palaste, 050 585 1332 ja Tiina Valpola, 040 737 2621.