Olet täällä

Leikkimökki ja huvimaja

Tällä sivulta löydät ideoita ja ohjeita puusta rakennettavan leikkimökin tai huvimajan tekemiseen. Molemmat rakennustyypit ovat kooltaan pieniä, eivätkä ne tavallisesti edellytä rakennuslupaa. Asia on kuitenkin syytä varmistaa paikalliselta rakennustarkastusviranomaiselta.

Kesällä lapset leikkeineen siirtyvät ulos. Perinteinen leikkimökki tarjoaa houkuttelevan leikkipaikan, tilaa lelujen säilyttämiselle ja suojan sadesäässä. Omakotitalon rakentajalla on puutavaraa omasta takaa – tehdasmaalattua ulkoverhouslautaa myöten... Onko pikkuväen mökki tismalleen samanvärinen kuin päärakennus – vai hurmaavasti erivärinen? Rajanaapurin kanssa on hyvä sopia siitä, mihin leikkimökki tontilla rakennetaan. Jos kaavailet mökkiä asunto-osakeyhtiönrivi- tai paritalojen tontille, ota yhteyttä isännöitsijään.

Ennen perustusten tekoa kannattaa selvittää rakennuspaikan routasyvyys. Routasyvyydestä maakunnittain löytyy lisää tietoa Ympäristöhallinnon verkkopalvelusta.

Katso Svenskt Trän julkaisema video aiheesta. (Puuinfon suomenkieliset oppaat pohjautuvat ruotsalaisen sisarorganisaation aineistoihin).