Olet täällä

Seinät ja katot

Seinä- ja kattopinnat ovat keskeinen osa kodin sisustusta ja ulkonäköä. Puu on luonnollinen ja näyttävä sisustusmateriaali, siitä löytyy sekä perinteisiä että moderneja vaihtoehtoja. Puu on helposti työstettävä, kestävä, terveellinen ja ekologinen valinta. Puu myös parantaa aistein kokemaamme asumismukavuutta. Tältä sivulta saat perustietoa puupaneeleista ja sisustusvanereista sekä löydät valmistajien esitteitä.

Puupinnat tuovat eloa sisustukseen helposti. Puulla on monipuolisia ja hyviä ominaisuuksia niin ulkonäöllisesti kuin materiaalina. Puupinta on tekstuuriltaan kaunis ja lämminhenkinen. Sisustamiseen tarkoitettujen puutuotteiden valikoima on laaja, jolloin voidaan helposti toteuttaa erityylisiä sisustusratkaisuja. Puu on materiaalina muuntautumiskykyinen ja eri puutuotteita voidaan hyvin yhdistellä keskenään. Puu toimii myös kosteuden tasapainottajana sitomalla itseensä tai luovuttamalla kosteutta ympäröivien olosuhteiden mukaan. Puulla saadaan tiloihin miellyttävä akustiikka. Puun etuja sisustuksessa ovat myös keveys, lujuus, pitkäikäisyys ja helppo työstettävyys.

Eri asennusmallit ja pintakäsittelyt korostavat pintoja ja muuttavat tilavaikutelmaa. Sisustamisen tyyliä ja värimaailmaa on helppo vaihtaa useaan otteeseen puutuotteen elinkaaren aikana. Sisustamiseen tarkoitettujen puutuotteiden valikoima on laaja. Kattomateriaalina puu soveltuu kaikkiin sisätiloihin. Yhdistä puutuotteita rohkeasti keskenään tai muiden sisustusmateriaalien kuten tapetin kanssa.

Puupaneelit

Sisäverhoukseen on saatavana erilaisia paneelilaatuja ja -tyyppejä, jotka ovat helposti asennettavia. Paneelien materiaaleina ovat mm. mänty, kuusi, leppä ja haapa. Näiden puulaatujen luonnollisten värien lisäksi sisustuksen mukaan voidaan käyttää pintakäsittelyjä, vaihtoehtoina öljyt, vahat, maalit, lakat ja petsit. Käsittelyn voi tehdä itse tai käyttää valmiiksi pintakäsiteltyjä tuotteita. Edellä mainittuja materiaaleja saa myös lämpökäsitelyinä. 

Katso lisää Paneloinnista täältä

Puulevyt

Puulevyjen tuotevalikoima sisältää vanerit, lastulevyt, puukuitulevyt ja liimalevyt. Sisäverhousvanerit ovat moderneja, asennusvalmiita sisätilojen seinä- ja kattomateriaaleja. Sisustusvanereilla on helppo korostaa huoneen seinä- ja kattopintoja sekä muuttaa tilavaikutelmaa. Levyistä voi myös rakentaa taulumaisia sisustuselementtejä.

Sisustuskäyttöön ja sisäverhoukseen tarkoitetut puupohjaiset levytuotteet on luokiteltu pintamateriaalien tiukimpaan päästöluokkaan. Puukuitulevyt soveltuvat sisustusverhoiluun, sillä niitä voidaan pintakäsitellä erilaisilla maalausmenetelmillä sekä pinnoittaa muun muassa tapetoimalla. Puukuitulevyseinään on helppo kiinnittää keveitä sisustukseen liittyviä sisustustuotteita kuten tauluja, peilejä ja muita esineitä. Pinnoitettuja puukuitulevyjä käytetään rakentamisessa, mutta myös kalusteteollisuudessa. Huokoiset puukuitulevyt soveltuvat asuinhuoneiden sisäseinien ja kattojen verhouksiin.

Lisätietoa vanerista löytyy Hyvä tietää puulevyistä -esitteestä

Tutustu myös Sisätilat-osioon, josta löytyy tietoa paneloinnista, saunasta, listoista, lattioista ja sisäportaista.