Olet täällä

Ajan tasalla Lauta Oy

Yrityksen historia alkaa lautakasasta Lempäälässä 1948 aikana ennen Helsingin olympialaisia, ennen rock and rollia ja Coca Colaa. Lauta Oy on aina siirtynyt sukupolvelta seuraavalle ja matkan varrelle on mahtunut monenlaista. Välillä on sahattu, höylätty, naurettu, itketty, riemuittu ja laskettu nauloja. Samalla on säilytetty perheyrityksen henki ja arvostus puuta kohtaan. Tulevaisuus Lauta Oy:lle näyttää lehtikuusentäyteiseltä, mukavan mäntyiseltä ja jättiläistuijan tuoksuiselta.

Puun käyttöön tai puurakentamiseen liittyvä ajankohtainen asia, jonka toivoisitte nousevan julkiseen keskusteluun?

Suomen metsät kasvavat hakkuita enemmän. Julkisessa keskustelussa olisi hyvä nostaa esiin vastuulliseen ja nykyaikaiseen metsänhoitoon liittyvää tietoa. Esimerkiksi tietoisuus PEFC sertifikaatista ja sen sisällöstä kuluttajien keskuudessa voisi olla parempi. Puu on ekologisesti paras rakennusmateriaali.

Puun käyttöön tai puurakentamiseen liittyvä haaste, joka yhteistyöllä eri toimijoiden kanssa tulisi ratkaista?

Puualan haasteena on kannattavuuden ylläpito ja vanhahtava imago. Ala voisi yhteisesti lähteä muuttamaan näitä asioita.

Miksi koette tärkeäksi/haluatte olla mukana Puuinfon toiminnassa?

Koemme Puuinfon työn olevan tärkeää ja tuloksellista niin alan näkyvyyden lisäämisessä kuin tiedon levittämisessä puun ominaisuuksiin ja käyttökohteisiin liittyen.

Tutustu tarkemmin ja lue lisää: www.lauta.fi.


Tämä artikkeli on osa Puuinfossa julkaistavaa alan yritysten esittelysarjaa. Sarja esittelee Puuinfon toiminnassa mukana olevia jäsen- ja kumppaniyrityksiä, näiden toimintaa ja ajatuksia puun käytön ja puurakentamisen edistämisestä.