Olet täällä

Ajan tasalla Puurakentajat Group Oy

Puurakentajat Group Oy on puurakentamisen sekä CLT-talonrakennustekniikan erityisosaaja. Olemme kehittäneet rakenne- sekä työmenetelmiä, joiden ansiosta rakennusaika lyhenee, rakennus on rakennusteknisesti kestävä, energiatehokas ja helppo huoltaa.

Puun käyttöön tai puurakentamiseen liittyvä ajankohtainen asia, jonka toivoisitte nousevan julkiseen keskusteluun?

Julkisessa keskustelussa puurakentamisen hyödyistä ei eroteta massiivipuurakentamista ja rankarakentamista, vaikka ainoastaan massiivipuurakentaminen vastaa riittävästi ympäristö – ja sisäilmahaasteisiin. Rankarakenteinen seinä sisältää yleensä lasivillaa, muovia ja kipsilevyä, eikä ole välttämättä turvallinen sisäilmaratkaisu. Tämä riski realisoituu erityisesti silloin, kun talotekniikassa on teknisiä ongelmia. Siksi me olemme valinneet massiivipuun, jonka käyttö aidosti edistää kestävää ja sisäilmaturvallista rakentamista. Meistä on tärkeää erottaa nämä rakennusmenetelmät toisistaan.

Puun käyttöön tai puurakentamiseen liittyvä haaste, joka yhteistyöllä eri toimijoiden kanssa tulisi ratkaista?

Suurten rakennusliikkeiden valmiit prosessit perustuvat usein betonirakentamiseen ja huokeaan puurankaratkaisuun. Ekologisesti kestävän arvopohjan saavuttaminen vaatii siis edelleen paljon kehittämistä ja yritysten yhteistyötä.

Miksi koette tärkeäksi/haluatte olla mukana Puuinfon toiminnassa?

Koemme, että Puuinfo on Suomen johtava julkinen puurakentamisen tietokeskus. Puuinfoa tarvitaan erityisesti kotimaisen puurakentamisen edistämiseen.

 

Tutustu tarkemmin ja lue lisää:

https://www.puurakentajat.fi/
https://www.facebook.com/puurakentajat

Kuninkaankylän Puurakentajat on 12.3.2020 alkaen Puurakentajat Group Oy.

 


Tämä artikkeli on osa Puuinfossa julkaistavaa alan yritysten esittelysarjaa. Sarja esittelee Puuinfon toiminnassa mukana olevia jäsen- ja kumppaniyrityksiä, näiden toimintaa ja ajatuksia puun käytön ja puurakentamisen edistämisestä.