Olet täällä

Porvoon puukorttelihankkeeseen neljä tarjousta

Porvoon Länsirannalle tulossa olevan Puukorttelihankkeen yhteistyömalli- ja tontinluovutustarjousten jättöaika päättyi 11. tammikuuta 2019 klo 15. Määräaikaan mennessä saatiin ­­­­­neljä tarjousta. Alue sijaitsee Porvoonjoen tuntumassa Kultalistankadun eteläpuolella.

– Koska tarjoukset on jätetty arvostelun puolueettomuuden takaamiseksi nimettöminä, ei tarjoajista ole vielä mahdollista kertoa tarkemmin. Tarjousten avaamisen jälkeen niitä ryhdytään arvioimaan ja valmistaudutaan alueen asemakaavatyön käynnistämiseen yhteistyössä parhaiksi valittujen ehdotusten laatijoiden kanssa, kertoo kaupunkisuunnittelupäällikkö Dan Mollgren.

Tarjouspyynnöllä pyydettiin yleispiirteistä suunnitteluratkaisua noin 1,35 hehtaarin laajuisen korttelin toteuttamiseksi puurakenteisena asuinkorttelina.

Tarjouksien arvioinnissa kiinnitetään huomiota suunnitteluratkaisun kaupunkikuvalliseen ja arkkitehtoniseen kokonaisilmeeseen ja asuntoratkaisujen monipuolisuuteen. Lisäksi arvioidaan puurakentamisen innovaatioita, puurakentamisen ilmentämistä, rakentamisen energiatehokkuutta, rakennustuotteiden hiilijalanjälkeä ja ekologista kestävyyttä. Myös rakennusrungon käyttöikää ja uudelleenkäytettävyyttä arvioidaan, joten arvioinnissa on mukana kiertotalouden näkökulma.

Lisätietoa puukorttelihankkeesta

Lisätietoja:

- kaupunkisuunnittelupäällikkö Dan Mollgren, puh. 040 623 2614, dan.mollgren@porvoo.fi
- kaavoittaja Pekka Mikkola, puh. 040 489 5753, pekka.mikkola@porvoo.fi

Kuvituskuva: Asunto Oy Rantavehnä, Poroon Länsiranta, Kimmo Räisänen