Olet täällä

Puukerrostalossa on runsaasti hyötyjä

Kaarelan kaupunginosaan Luoteis-Helsinkiin aivan Hakuninmaan pientaloalueen ja vilkkaan Hämeenlinnanväylän tuntumaan on noussut Kuninkaantammen asuinalue. Kaavailujen mukaan vuoteen 2025 mennessä Kuninkaantammessa on 5 500 asukasta ja 1 000 työpaikkaa.

Kuninkaantammeen Taidemaalarinkadulle on noussut Koskisen taloteollisuuden toimittama 58 asunnon puukerrostalo, joka on osa kansainvälisestikin merkittävää tutkimushanketta, kertoo KVR-urakoitsijana toimineen Rakennusliike Reposen tekninen johtaja Hannu Saari. “Teimme Taidemaalarinkadulle kaksi toisiaan vastaavaa taloa, puu- ja betonirunkoiset. Näistä on toteutettu esimerkiksi runkovaiheen työtehoseuranta sekä tehdään VTT:n tekemät asukastyytyväisyyskyselyt, joissa pystytään luotettavasti vertailemaan eri runkojen vaikutusta asumiseen, ja samalla poissulkemaan ympäristön vaikutus, rakennukset kun sijaitsevat vierekkäin”, Saari kuvailee. 

“Myös energiankulutuksesta tehdään tutkimusta, jossa selvitetään, vaikuttaako esimerkiksi rungon terminen massa, puutalossa sellaista ei ole, kun taas betonitalossa sitä on yllin kyllin”, Saari jatkaa. Rakennusliike Reposen Taidemaalarinkadulle tekemät talot ovat osa Helsingin kaupungin Kehittyvä kerrostalo -hanketta.

Puukerrostalossa on hiljaista asua ja työskennellä


Koskisen taloteollisuuden tekninen johtaja Harri Moilanen kuvailee, että puukerrostalossa asuu onnellinen perhe. “Tai ainakin tutkimusten mukaan tyytyväinen rakennukseen”, Moilanen jatkaa. Puukerrostalossa on Moilasen mukaan esimerkiksi hyvä ääneneristävyys. Reposen Saari komppaa Moilasta toteamalla, että valmis huoneisto tuntuu akustisesti miellyttävältä. “Siellä ei ole kovia pintoja missään.” Moilanen ja Saari kehuvat myös kuin yhdestä suusta puukerrostalon ympäristöystävällisyyttä. “Tässä faktat puhuvat puolestaan”, Saari alleviivaa.

Lue tiedote kokonaisuudessaan.