Olet täällä

Puurakenteinen Metsä-paviljonki Tokion olympialaisiin 2020

Metsä Group ja Business Finland toteuttavat yhteistyössä puurakenteisen Metsä-paviljongin vuoden 2020 Tokion olympialaisten yhteyteen. Paviljonki rakennetaan Suomen suurlähetystön tontille Tokion keskustaan.

Metsä-paviljonki on monikäyttöinen tila, jossa voi järjestää monenlaisia tapahtumia: esimerkiksi seminaareja, näyttelyitä, konsertteja ja juhlia. Kesäolympialaisten ja paralympialaisten yhteydessä tila toimii Suomen olympiajoukkueen kokoontumispaikkana.

Paviljonki on erinomainen esimerkki teollisesti valmistettujen puuelementtien hyödyistä. Kerto® LVL -elementeillä rakentaminen on nopeaa ja materiaalin keveys mahdollistaa rakentamisen myös olemassa olevien rakenteiden päälle, kuten Tokiossa tehdään. Vastaavanlaisilla elementeillä voidaan toteuttaa myös suuria rakennuksia.

”Olympialasten yhteyteen rakennettavassa Metsä-paviljongissa hyödynnetään monipuolisesti pitkäaikaisena hiilivarastona toimivia puutuotteita. Paviljonki voidaan kuljettaa valmiina elementteinä  kohteeseen, purkaa, siirtää ja koota uudelleen. Tämä sopii hyvin tavoitteeseemme korvata fossiilisia tuotteita uusiutuvilla ja kierrätettävillä materiaaleilla”, liiketoiminnan kehitysjohtaja Mikko Saavalainen Metsä Groupin puutuoteteollisuudesta Metsä Woodista kertoo.

Paviljongissa käytettävät Kerto LVL -tuotteet ovat ekologisesti kestäviä ja materiaalitehokkaita. Materiaalien ja elementtien tuotantoprosessissa syntyy erittäin vähän jätettä. Elementit  valmistetaan Metsä Woodin kumppaniyrityksen tehtaalla, ja esivalmistettujen elementtien ansiosta asennus kohteessa sujuu nopeasti.

Metsä-paviljongin arkkitehtisuunnittelusta vastaa arkkitehtitoimisto Helin & Co. Suunnittelu perustuu Metsä Woodin Open Source Wood -palvelussa julkaistuihin Kerto LVL -pohjaisiin elementteihin.