Olet täällä

Puurakenteinen vierailukeskus pääsponsorin vetonaulana Seefeldin hiihdon MM-kisoissa

Uusiutuvien materiaalien käyttö ja kierrätys ovat vahvasti esillä hiihdon MM-kisoissa Seefeldissä. Kisojen pääyhteistyökumppani Stora Enso esittelee kisojen aikana Seefeldissä laajan valikoiman uusiutuvista materiaaleistaan valmistettuja tuotteita, kuten lähtö- ja maalialueen rakenteet, kisa-alueen massiivipuurakentaminen sekä erilaiset kartonkipakkaukset.

- Puupohjaiset tuotteet tarjoavat ympäristöystävällisen vaihtoehdon ja vähentävät tuotteiden hiilijalanjälkeä verrattuna uusiutumattomista raaka-aineista valmistettuihin tuotteisiin. Haluamme edistää ympäristön kannalta kestävästi järjestettyä urheilutapahtumaa ja samalla esitellä uusiutuvia tuotteitamme useissa eri kohteissa kisojen aikana, kertoo liiketoiminnan kehityspäällikkö Johanna Kairi Stora Enson Itävallan yksiköstä.

Uusiutuvilla materiaaleilla ja puurakentamisella hyvä pr-arvo

Kisa-alueelle tuodaan viime kesänä Porissa järjestetyn SuomiAreenan tapahtumakäytössä ollut puurakenteinen paviljonki, joka toimii yhtenä Stora Enson tuotteiden esittelypaikkana MM-kisojen ajan. Näyttävin uusi puurakentamisen kohde on Seefeldin kaupungin kanssa yhteistyössä toteutettava kisojen aikana yleisölle avoin vierailukeskus, joka jää kisojen jälkeen kaupungin omistukseen ja paikallisen tennisklubin käyttöön.

- Seefeldin kaupungin kannalta ratkaisevaa hankkeen toteuttamiselle oli se, että rakennus jää pysyvään kisojen jälkeiseen käyttöön. Tästä ei tule kisatapahtuman aikaista väliaikaisratkaisua, vaan sille on aidosti tarvetta. Meillä on täällä kaupungissa ennestään paljon perinteistä puurakentamista, joten puun käyttö tässä kohteessa oli luonnollista, kertoo kaupungin apulaispormestari Josef Kneissl.

Kneisslin mukaan esivalmistettuihin puuelementteihin perustuvan rakennuksen nopea valmistuminen kisoihin oli kaupungille ja kisajärjestäjille yllätys. - Kun saimme rakennuksesta tarjouksen yhteistyökumppani Stora Ensolta, emme kaupungin hallinnossa alkuun uskoneet näin nopeaan rakentamisen aikatauluun. Vaikka teimme päätöksen vasta syyskuussa, rakennus valmistuu hyvin kisoihin.

Kisa-alueelle nousee kaksikerroksinen, yhteensä noin 200 neliön suuruinen puurakennus, jonka seinät ja välipohjat ovat CLT-massiivipuuta sekä rakennuksen rungon pilaripalkit kerrannaisliimattua LVL-materiaalia. Julkisivuissa käytetään lämpöpuuta ja lehtikuusesta tehtyjä paanuja.

- Halusimme arkkitehdin suunnitteleman näyttävän rakennuksen, koska paljon julkisuutta saava kisatapahtuma on erinomainen tilaisuus esitellä modernia puurakentamista. Kun kyse on Stora Enson Itävallan tehtailla tuotetusta materiaalista, meille tämä kohde Seefeldissä on kotimarkkinaa ja halusimme näkyä täällä, toteaa Kairi.