Olet täällä

Teollinen puuelementtirakentaminen on tulevaisuutta

Kiihtyvä kaupungistuminen luo paineita lisätä asuinrakentamista. Haaste on maailmanlaajuinen, ja siihen vastaaminen edellyttää rakentamiselta nopeutta ja tehokkuutta, sekä ekologista kestävyyttä

Rakentaminen tuottaa peräti 30 prosenttia maailman hiilidioksidipäästöistä, joten on selvää, että rakentamisen kurssi pitää kääntää. Tarvitaan vastuullisempia ratkaisuja. Puu on ainoa merkittävä rakennusmateriaali, joka varastoi hiiltä. Se on myös uusiutuva raaka-aine, ja puusta tehdyt rakennusosat voidaan kierrättää tai käyttää uudelleen, kun rakennus on tullut elinkaarensa päähän. Toinen keskeinen tekijä kaupunkirakentamisessa on nopeus. Rakennusala on suuressa murroksessa rakentamisen siirtyessä työmailta tehdashalleihin. Nopeasti asennettavat elementit ja moduulit työstetään valmiiksi kokoonpanolinjoilla ja toimitetaan asennettaviksi rakennustyömaille.

Metsä Woodin uudella videolla liiketoiminnan kehitysjohtaja Mikko Saavalainen ja tuotejohtaja Juha Kasslin kertovat teollisen esivalmistuksen mahdollisuuksista.

Katso tiedote kokonaisuudessaan ja video Metsä Woodin sivuilta.