Olet täällä

HOISKO CLT (cross-laminated timber)

HOISKO yhdistää ikiaikaisen materiaalin ja vuosisatojen tietotaidon tulevaisuuden teknologiaan tuoden uuden, terveen tavan asua kaikkien ulottuville.

HOISKOn ristiinlaminoitu massiivipuu eli CLT (cross-laminated timber) sopii erinomaisesti sekä omakotitalo- että kerrostalorakentamiseen. Siitä rakennetut talot ovat terveitä ja kestäviä, sukupolvelta toiselle. HOISKOn tuotteet ja ratkaisut ovat VTT-sertifioituja, mikä tarkoittaa kotimaisten viranomaisten teknistä tuotehyväksyntää.

HOISKO CLT:n liimaukseen käytetään ainoastaan ympäristöystävällistä,  tuoksutonta ja vaaratonta formaldehyditöntä polyuretaaniliimaa, jota on käytetty tähän asti mm. hirsirakentamisessa. HOISKO CLT on ainoa kotimainen massiivipuurakennustuote, jolle on myönnetty vähäpäästöisen rakennustuotteen M1-tunnus. Lisäksi HOISKOn huippuunsa hiottu liimaustekniikka takaa elementin hengittävyyden, jolloin liima ei muodosta kalvoa puumateriaalin väleihin.

Brändin taustalla vaikuttaa vuonna 2015 perustettu CLT Finland Oy, CLT- levyä valmistava ja jalostava rakennuselementtitehdas Alajärven Hoiskossa Etelä-Pohjanmaan Järviseudulla. Yritys on kuuden yksityisen ja viiden yritysosakkaan omistuksessa. Tehtaan vuosituotantokapasiteetti tulee nousemaan suunnitellun 2018 lisäinvestoinnin jälkeen 40 000m³:sta 70 000 m³:iin pitkälle jatkojalostettua CLT- tuotetta.

HOISKO tulee olemaan Suomen CLT-markkinajohtaja vuoteen 2020 mennessä. Asema saavutetaan luotettavalla palvelulla, jatkuvalla tuotekehityksellä ja vuosikymmenien kokemuksella puunkäsittelyssä. Yrityksellä on Suomen nykyaikaisin tuotantolinja, jossa tuotannon laadunvalvonta on erittäin tiukka ja kuuluu virallisen laadunvalvonnan piiriin. Lisäksi HOISKOn osakkaat edustavat Suomen parasta osaamista alalla, joten arvoketju varmistaa kustannustehokkaan ja laadukkaan CLT-lopputuotteen.

HOISKO CLT-levy

 • Ristiinlaminoitu massiivipuuelementti
 • paksuus 60 – 400 mm
 • ristiinliimattu 3 – 10 kerrosta, 20 – 60 mm lamellipaksuudella
 • maksimikorkeus 3,5 m ja maksimileveys 12,0 m
 • reunaliimattuna tai ilman reunaliimausta
 • kotimaisesta havupuusta (mänty ja kuusi)
 • eri pintakäsittelymahdollisuuksia raakalevystä aina hiottuun pintaan asti

HOISKO CLT -elementti

 • Pidemmälle työstetty CLT-elementti, joka voi sisältää massiivipuulevyn lisäksi esimerkiksi eristeitä, pintaverhousmateriaaleja sekä ovia ja ikkunoita
 • CLT-elementtiin voidaan tehdä erilaisia työstöjä CNC-koneistuksella esimerkiksi putkituksia ja sähköistystä varten
 • elementti voidaan valmistaa erilaisilla pintakuvioinneilla ja normaaleilla puun suojaukseen tarkoitetuilla aineilla käsiteltynä
 • elementistä voidaan rakentaa myös tilaelementti, joka muodostaa kokonaisen huoneen tai huoneiston