Olet täällä

Nordtreat palonsuoja-aineet

Nordtreat palosuoja-aineiden NT Deco ja NT Neutra paloluokka on B-s1, d0 ja ne soveltuvat massiivipuupaneeleille ja verhouksille sisällä ja ulkona. NT palosuoja-aineilla käsitellyn puun päälle ei tarvita muuta pinnoitusta. Taustalevyn paloluokan tulee olla A1-s1, d0 tai A2-s1, d0. Paneeli tai verhous kiinnitetään koolaukseen mekaanisesti metallikiinnittimillä. Enää ei palosuoja-aineen tarvitse olla peittävä. NT Deco voidaan pigmentoida haluttuun kuultavaan sävyyn, NT Neutra on väritön.
 
NT Neutra ja NT Deco on kehitetty Multiprotect-tuotteista saatujen kokemusten perusteella. Niiden etuna on neutraali pH, jonka ansiosta ne eivät syövytä käsittelylaitteistoa eivätkä heikennä puun lujuusominaisuuksia. Tuotteiden homeen, lahon ja sään kesto sekä varastointiaika ovat myös kehittyneet. Tuotteet eivät sisällä mitään ihmisille, eläimille tai ympäristölle myrkyllisiä ainesosia tai VOC-päästöjä. Sisätiloissa niillä on M1 sisäilmaluokka ja Indoor Air Comfort (IAC) -luokitus.
 
Palosuoja-aine kyllästetään puuhun joko pinta- tai painekäsittelyllä. Työmaakohtainen käsittely onnistuu paloviranomaisten hyväksynnällä. Tämä tulee kyseeseen lähinnä saneerauskohteissa, kun käsitellään kiinteitä rakenteita, jotka ovat puhtaalla puupinnalla. Huoltoväli on 5-10 vuotta riippuen olosuhteista. Mekaanisesti vaurioituneet kohdat suojataan samalla aineella.