Olet täällä

OPTIMI-kattoelementit ja liimapuurungot

Optimi-kattoelementeissä on työmaalle tuotaessa valmiina vedeneristyksen pohjakermi tai valmis PVC-kate. Alapinnassa on tavallisesti maalattu kipsilevy tai teollisuusakustiikkalevy.

Rakennetyyppi on perinteinen, luotettava ja varmatoiminen tuulettuva rakenne.

Elementtien päämitat: yksittäisen elementin pituus voi olla jopa 30 m, yleensä yksittäisen elementin pituus on 18–24 m. Tavallisesti leveys on noin 2,5 m. Paksuus on pääsääntöisesti 650 mm, kun U-arvo = 0,09, puolilämpimät elementit ovat ohuempia mitoitustilanteesta riippuen.

Elementit asennetaan ja kiinnitetään pilari-palkki/ristikko-runkoon esim. liimapuupalkkien, teräsristikoiden tai jännebetonipalkkien päälle kuhunkin materiaaliin liittyvin vakiodetaljein. Rungon kehäjako voi olla 3–15 m, tavallisesti kehäjako on 6–8 m.

Elementtien kantavat liima- tai kertopuuorret mitoitetaan lumi- ja ripustuskuormille rakentamismääräysten, kuormitusohjeiden ja kohteen vaatimusten sekä tarpeiden mukaan.

Talotekniikan ripustukset voi kiinnittää suoraan kantaviin puuorsiin tai alapinnan verhoilun takana oleviin välipalkkeihin, jotka ovat 48*98 soiroja, erillisiä lisäorsia, ripustusjärjestelmiä tai -kiskoja ei tarvita.

Elementtien paloluokka on R15-REI60. Rakennuksen paloluokka voi olla P1, P2 tai P3.