4.10.2020

Villa Villilä

Tykkää tästä kohteesta

Rakennuksen U-muotoinen massa kiertyy sisäpihan ympärille siten, että makuutilat ovat ”siipiosissa” ja oleskelutilat rannan suuntaisesti niiden välissä. Sisäpihalta näkee lasisen oleskelutilan läpi merelle. Oleskelutilat jakautuvat kolmeen osaan: takkatilaan, avokeittiöön ja avoimeen oleskelutilaan.

Rakennuksen rungoksi valittiin jiirikulmainen hirsi. Hirsirunko ja vesikatto pystytettiin keväällä 2018. Sen jälkeen annettiin hirsirungon laskeutua reilun vuoden. Seuraavana kesänä asennettiin ulkoverhous siten, että verhouksen koolaus mahdollistaa hirsirungon laskeutumisen jatkossakin. Samana kesänä suoritetiin myös pystypaneelin maalaus.

Rakennuksen hirsirunko on energiatehokas ja hengittävä. Nykyaikainen hirsitalo on myös energiatiivis. Hirsi hengittää ja tasaa ilman kosteustasapainon vaihteluita. Rakennuksen ylä- ja alapohjassa on käytetty eristeenä kierrätysmateriaalista tehtyä puhallusvillaa.

Koska hirsirakennuksen kallein osa on sen runko, se on suojattu verhoilemalla maalatulla pystylaudoituksella. Hirsitalon lämmönvarauskyky pienentää energiankulutusta ja viilennystarvetta.

Rakennuksessa on painovoimainen ilmanvaihto. Lämmityksestä huolehtii kiertoilmatakka ja ilmalämpöpumppu. Varalla huoneissa on kovia pakkasia varten myös sähköpatterit.

Rakennuksessa on lisäksi varaus aurinkopaneeleita varten.

Faktat kohteesta

Villa Villilä

  • Sijainti | Västanfjärd Kemiönsaari
  • Käyttötarkoitus | Vapaa-ajan asunto
  • Rakennuttaja/Tilaaja | Yksityinen
  • Arkkitehtisuunnittelu | Tapio Saarelainen, arkkitehti SAFA
  • Rakennesuunnittelu | Kontiotuote Oy
  • Urakoitisija | Domino Nordic Oy
  • Puuosien toimittaja | Kontiotuote Oy ja Siparila Oy
  • LVI-Suunnittelu | Strandells El Ab
  • Kerrosala | 100 m2
  • Valmistusvuosi | 2019