1.7.2022

Asuntorakennuttaminen (hybridi)

Torstaina 3.11.2022 klo 13.00-16.30 Helsingin Messukeskus, Siipi

Seminaari striimataan virtuaalitapahtuman osallistujille

Rakennuttajapäivän iltapäivä on asuntorakentajien ja kaupunkikehittäjien. Päivässä kuullaan projektipäällikkö Eveliina Oinaksen esittelemänä puukerrostalojen asukkailta kokemuksia, joita on kevään 2022 aikana kerätty Puurakentaminen kasvuun Pirkanmaalla -hankkeessa.

Tampereen seudun opiskelija-asuntosäätiön hankekehitysjohtaja Juhani Puhakka kertoo kahden kiinnostavan puukerrostalohankkeen (Lumipuu ja Hippos) vaiheista, joissa toisessa on käytetty jaettua neuvottelu-urakkaa ja toinen on toteutettu allianssilla.

Lehto Groupin toimitusjohtaja Juuso Hietanen tuo Puupäivään asuntorakentajan kuulumisia. Vaikka ajat ovat haasteelliset, Lehto uskoo edelleen puurakentamiseen. Puuosaamista Pirkanmaalle -hanke valottaa miten muualta teollisuudesta tuttu patentointi voisi vaikuttaa murroksessa olevaan rakennusalaan. Lavalla yliopettaja Jussi Savolainen, Tampereen ammattikorkeakoulu ja projektipäällikkö Jari Saukko, Ekokumppanit Oy.

Honkasuon puukerrostalot
Sauli Ylinen, Puutuoteteollisuus
Seppo Junnila Aalto-yliopisto
Juuso Hietanen, Lehto

Kahvitauon jälkeen perehdytään puurakentamisen kilpailukyvyn lisäämiskeinoihin (Sauli Ylinen, Puutuoteteollisuus ry) ja kuullaan rakennuttajakokemuksia Honkasuon Aarreaitoilta (Minna Aarnio, Rakennusasiaintoimisto Aarre).

Seppo Junnila on kestävän kiinteisliiketoiminnan professori ja tutkimuksen varadekaani Aalto-yliopistossa. Hän kertoo Puupäivässä puurakentamisen keskeisestä roolista kaupunkien hiilineutraalisuuden saavuttamisessa. Tampereen yliopistolta yliopistotutkija Markku Norvasuolta saamme tutkimustuloksia kaavahankkeiden toteutumista edistävistä toimista.


Yhteistyössä: