1.7.2022

Sisustusarkkitehtuuri (live)

Torstaina 3.11.2022 klo 13.00-16.30 Helsingin Messukeskus, Siipi

Puun käyttö sisustamisessa ja sisustustuotteissa -iltapäivässä tutustutaan puunkäsittelyaineisiin ja uusiin sisustamisen puutuotteisiin. Seminaarissa kuullaan esimerkkejä puun moninaisesta käytöstä näyttävissä sisustuksissa.

Puun hyvinvointi- ja terveysvaikutuksista tiedetään paljon. Käyttäjien kokemusperäisen tiedon lisäksi myös tutkimustieto osoittaa puurakenteilla ja puupinnoilla olevan positiivista vaikutusta tilojen viihtyvyyteen. Puulla on sekä fysiologisia että psyykkisiä vaikutuksia, joita voidaan hyödyntää nykyistä laajemmin puutuotteiden ja sisätilojen kehittämisessä. Projektipäällikkö Matti Kilpiäinen Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta kertoo tilojen viihtyvyyden vaikutuksesta hyvinvointiimme.

Kuva: Taís Griguol

Elisa Luodon ja Heidi Maria Huovisen perustama yritys Young Finnish Design tuo esiin nuoria nousevia muotoilun lahjakkuuksia. Elisa Luoto kertoo Puupäivässä miten puu innoittaa muotoilijoita työstettävänä materiaalina, kuosina ja tunnelman luojana.

Kuulemme myös sisustusarkkitehti Markus Viiperin esittelyn uuden jyväskyläläisen Sataman Viilun sisutuksesta. Viilu on ihan uusi, kesäkuussa avautunut saunaravintola Jyväskylän satamassa. Rakennuksen kantavina ulkoseininä on käytetty hirttä ja sisustuksessa on paljon puuta, mikä sopii paikkaan, jossa ihmiset viihtyvät.

ProPuun Markku Tonttila haluaa nostaa visakoivun yhdeksi suomalaisen muotoilun ja suunnittelun kulmakiveksi kehittämällä sille uudenlaisia käyttösovellutuksia. Visakoivun teollisen mittakaavan käyttö on nykyisin vähäistä, vaikka materiaalia on runsaasti tarjolla. Suunnittelijoiden ja muotoilijoiden toivotaankin löytävän uudestaan visan uniikki olemus ja sen sovellukset kalusteissa, sisustuksissa ja pienesineissä.

Sisustusarkkitehtuuriseminaari järjestetään yhdessä Sisustusarkkitehdit SIOn kanssa.

Sataman Viilu Jyväskylässä, sisustussuunnittelu Franz Design Oy, Kuva: Taina Ristikivi


Yhteistyössä:

Katso alkupaloiksi Puuinfon webinaaritallenne puulla sisustamisesta keväältä 2021.

Webinaarissa esiintyivät mm.:

  • Kristiina Michelsson, Studio Arcibella,
  • Juha Sojakka, Siparila,
  • Johanna Vuorio, Nikari,
  • Rami Piipponen, Idea-Puu ja
  • Eveliina Ylönen, Puutamo