16.6.2022

FinnBuild 2022, GreenPRO-ohjelma

FinnBuild tapahtumakokonaisuus esittelee rakennus- ja talotekniikan uusimmat tuotteet ja palvelut, työmenetelmät ja ratkaisut sekä runsas määrä alan asiantuntijaohjelmaa.

FinnBuild on järjestetty jo vuodesta 1974 ja se kokoaa yhteen rakennusalan toimijat. Vuonna 2018 tapahtumassa vieraili yhteensä 25 253 kävijää.

Puuinfo järjestää GreenPRO-lavalla seminaarin, jossa asiaa puu- ja hybridirakentamisesta.

Tutustu tapahtumaan (linkki).

14:00-14:30    

”Vähähiilisen rakentamisen tavoitteet kaupunkien strategioissa”, Puuinfo Oy

14:30-15:00  

”Vähähiilisen rakentamisen ohjaus suunnittelussa” Sweco Rakennetekniikka Oy

15:00-15:30                       

”Kohti vähähiilisempää tulevaisuutta – caset: hybridielementti ja hirsi”, Metsä Group & Kontiorakenne Oy

Metsä Wood on suunnitellut kumppaniensa kanssa betonielementtivalmistajille soveltuvan hybridiseinäelementin, jossa yhdistetään betonia ja Kerto® LVL:ää. Elementtejä käytettiin ensimmäistä kertaa Metsä Fibren Rauman sahan rakennushankkeessa. Hybridiseinäelementeillä voidaan helposti korvata tavanomaiset kerrosrakenteiset betoniseinäelementit eli sandwichelementit, joita Pohjoismaissa käytetään paljon kerrostaloissa.

Kontiotuote on kehittänyt uuden konseptin hirsikerrostalojen rakentamiseen. KontioBlock-konseptissa Kontio toimii hirsivalmistajana ja -toimittajana rakennusliikkeille. KontioBlock tarjoaa kokoelman rakenneratkaisuja, joita on testattu inspiraationa toimivien arkkitehtisuunnitelmien avulla. KontioBlock -rakennekonsepti mahdollistaa joko hybridi- tai täysin puisen kerrostalon rakentamisen.

15:30-16:00

”Rakentamisen tuottavuusloikka teollisella puurakentamisella” Puutuoteteollisuus ry

Anu Turunen, Puuinfo Oy
Jussi Björman, Metsä Group, kuva: Seppo Samuli
Hanna Haipus, Kontiorakenne Oy
Sauli Ylinen, Puutuoteteollisuus ry