16.2.2023

Kuinka uusi rakentamislaki vaikuttaa puutuotealaan? -webinaarisarja 8.-23.3.

Tervetuloa Lounais-Suomi rakentuu puusta (LSPUU) – ja Kaakon puurakentaminen kasvuun -hankkeen järjestämiin iltapäiväkahvitilaisuuksiin kuulemaan rakennusalan ja puutuotealan uusimmista lainsäädännön ja sertifikaattien kehityksestä. Webinaari on maksuton ja paikalle ovat tervetulleita kaikki aiheista kiinnostuneet! 

1. Osa:  Mitä etua ympäristöselosteesta on puutuotealan pk-yritykselle?
Ke 8.3.2023 klo 13-14

  • Luennoitsijana: Jessica Karhu, tiimipäällikkö, Rakennustieto Oy
    • Webinaarissa kerrotaan kuinka EPD-ympäristöselitteet liittyvät kansainväliseen liiketoimintaan, rakentamisen määräyksiin sekä hiilijalanjälkilaskentaan. Lisäksi käydään läpi myös niistä saatavat hyödyt puutuotealan yrityksille.

2. Osa: Mitä puutuotealalle merkitsevät uusi rakennuslaki ja ilmastoselvitys? 
To 16.3.2023 klo 13-14

  • Luennoitsija: Matti Kuittinen, rakennusneuvos, ympäristöministeriö, Rakennetun ympäristön osasto, Rakennukset ja rakentaminen
    • Rakentamislaki 139/2022 uudistuu vuoteen 2024 mennessä ja tuo velvoitteen rakennuskohteen ilmastoselvityksestä. Webinaarissa kerrotaan miten ilmastoselvitys ja lakimuutos tulevat vaikuttamaan, mm. puun käyttöön rakentamisessa, rakennus- ja puutuotealan yritysten toimintaan sekä rakentamisen markkinoiden tuleviin haasteisiin?

3. Osa: Mitä hyötyä puutuotteille on rakennusten tietomallintamisesta? 
To 23.3.2023 klo 13-14

  • Luennoitsija: Emil Jansson, Puurakentamisen erikoisasiantuntija, Ramboll Finland Oy
    • Webinaarissa kerrotaan tietomallintamisen näkökulmasta rakennushankkeiden vähähiilisyyden suunnittelua, ohjaamista ja johtamista. Puutuotealan yrityksille tapahtumassa kerrotaan myös, kuinka yksittäisiä rakennustuotteita ja tuotteiden EPD-ympäristöselosteita voidaan ottaa huomioon mallintamisessa ja rakennusten suunnittelussa.

Tapahtuma järjestetään Teams-webinaarina. Osallistuminen edellyttää tietokonetta tai älylaitetta ja verkkoyhteyttä. Varmistathan, että käytössäsi on toimiva kaiutin tai kuulokkeet. Voit jättää ennakkokysymyksiä ilmoittautumisen yhteydessä. Linkki webinaariin ja ohjeet osallistumiseen lähetetään ilmoittautuneille ennen webinaaria.

Ilmoittaudu mukaan koko sarjaan 6.3.2023 mennessä seuraavan linkin kautta: Ilmoittautumislinkki

Yhdellä ilmoittautumisella pääset osallistumaan kaikkiin kolmeen osaan. Jos osallistut vain tiettyyn webinaariin, ilmoittaudu viimeistään webinaaria edeltävänä päivänä. Ilmoittautumislinkki on avoinna 22.3.2023 saakka.

Tapahtuman järjestäjät pidättävät oikeuden ohjelman muutoksiin.

Lisätietoja:

Dennis Somelar
projektipäällikkö
puh. 050 590 2530
dennis.somelar(at)metsakeskus.fi
Lounais-Suomi rakentuu puusta (LSPUU) -hanke
#LSPUU

Johanna Pulli
projektipäällikkö
puh. 050 4413931
johanna.pulli(at)metsakeskus.fi
Kaakon puurakentaminen kasvuun -hanke