10.3.2021

Webinaari puun mahdollisuuksista kaupunkipihan ja terassin rakentamisessa 22.4.

Poikkeusaika rajoittaa elämäämme kotiin ja omaan pihapiiriin. Piha on tärkeä olemisen paikka joka parhaimmillaan antaa voimaa arkeen. Minkälainen on pihan rooli elämässä ja kiinteistön arvossa? Miten taloyhtiö selviää rakentamishankkeen kanssa? Miten puumateriaali toimii pihalla?

Ohjelma

 • 9:00 Avaus
  • Anu Turunen, projektipäällikkö, Puuinfo Oy
 • 9:05 Tulevaisuuden taloyhtiöpiha – pihojen rooli ja merkitys
  • Petri Kokkonen, toimitusjohtaja, Yrjö ja Hanna -säätiö sr
 • 9:25 Taloyhtiön pihaprojekti – Miten saat pihastasi enemmän?
  • Paula Finér, hallituksen jäsen, Maisemasuunnittelijat ry
 • 9:55 Vastuulliset puumateriaalit ja -tuotteet piharakentamiseen
  • Lämpöpuu, puukomposiitti ja suunnittelijan työkalut – Matias Laaksonen, Oy Lunawood Ltd
  • Kivipuu ja taloyhtiöpihojen valmisratkaisut – Markku Heinonen toimitusjohtaja, Aureskosken jalostetehdas Oy
  • Kestopuun käyttö piharakenteissa – Ella Springare toiminnanjohtaja, Kestopuuteollisuus ry
 • 10:55 Suunnittelijan puheenvuoro
  • n.n., Suomen maisema-arkkitehtiliitto MARK
 • 11:20 Kysymyksiä ja keskustelua
 • 11:45 Tilaisuus päättyy

Webinaari on osallistujille maksuton. Sisältö on suunnattu rakentamisen ammattilaisille, mutta kenenkään osallistumista ei rajata. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Osallistumislinkki webinaariin lisätään tälle sivulle lähempänä ajankohtaa. Suositellut selaimet ovat Chrome ja Firefox. Osallistujat voivat osallistua webinaarin keskusteluun sekä esittää kysymyksiä chatissa. Keskustelua moderoidaan. Webinaarin tallenne ladataan tilaisuuden jälkeen Puuinfon youtube-kanavalle.

Tervetuloa mukaan!

Yhteistyökumppanimme:

Yrjö ja Hanna -säätiö on valtakunnallinen, suomalainen rakennuttaja erilaisiin perheiden, ikääntyneiden ja muiden erityisryhmien asumisratkaisuihin, jolla on vahva eettinen arvopohja. Jatkuvan yhteiskunnallisen kehittäjän erityisinä kiinnostuksen kohteina ovat yhteisöllisyyden ja puurakentamisenkin kehittäminen.

Maisemasuunnittelijat on vuonna 1961 perustettu maisemasuunnittelijoiden yhteistyöjärjestö. Yhdistyksen tavoitteena on ylläpitää ja kehittää suunnittelijoiden ammattitaitoa sekä kehittää ammattimaista maisemasuunnittelua. Yhdistys edistää yhteistoimintaa jäsenten välillä sekä alan muiden järjestöjen ja yritysten kanssa.

Lunawood on lämpöpuun tuotannon innovatiivinen edelläkävijä ja kansainvälinen markkinajohtaja. tavoitteellinen kasvuyritys työllistäen 125 henkilöä Iisalmen, Kaskisten ja Joensuun tuotantolaitoksilla sekä Lahden pääkonttorilla ja tärkeimmissä vientimaissa. Yrityksen vuotuinen tuotantokapasiteetti on 150 000 m3. Yrityksen tuotannosta suurin osa menee vientiin.

Aureskosken Jalostetehdas Oy kuuluu osana Tammisto-Yhtiöihin, jonka juuret ja arvot liittyvät suomalaiseen metsään ja puuhun. Aureskoskella on käytössä viisi höylälinjaa, sormijatkolinja, kaappalinja sekä kaksi pintakäsittelylinjaa. Lisäksi käytössä on rimoittamo sekä kuivauskapasiteettia. Tuotantoprosesseissa tarvittava lämpöenergia tuotetaan omalla lämpövoimalalla. Laitos työllistää noin 20 puunjalostuksen ammattilaista, joilla on pitkänlinjan kokemus laadukkaiden tuotteiden tekemiseen.

Kestopuuteollisuus on puunsuojauksen alalla toimivien yritysten toimialayhdistys. Kestopuuteollisuus kehittää kemiallista ja rakenteellista puunsuojausta tutkimus- ja tiedotustoiminnan kautta sekä on mukana standardisoinnissa ja viranomaisyhteistyössä. Lisäksi kestopuuteollisuus huolehtii kyllästetyn puun kierrätyksestä Suomessa ohjaamalla kierrätysyhtiö Demolite Oy:n toimintaa.

Suomen maisema-arkkitehtiliitto MARK on maisema-arkkitehtien ammatillinen ja aatteellinen yhdistys, joka edistää aktiivisesti suomalaisen maisema-arkkitehtuurin arvostusta sekä jäsentensä ammatillisia etuja.

Lisää tietoa: