21.7.2020

Pientalot, Puurakentajat Group

Puurakentajat ovat erikoistuneet vaativien arkkitehtikohteiden rakentamiseen CLT-massiivipuusta tai pitkästä puusta.

CLT-talot

CLT-elementti (Cross Laminated Timber) on massiivipuuta ja sillä on kaikki puun luontaiset hyvät rakennustekniset ominaisuudet. Käytämme massiivipuuelementtiä pientalojen kantavana rakenteena sekä sisäpintana ja eristämme ulkopuolelle käyttäen selluvillaa. Tuulensuoja, eristys ja ulkovuori asennetaan käsityönä paikanpäällä CLT-elementtien pystytyksen jälkeen.

Kehittämässämme rakenneratkaisussa kaikki taloon tuleva materiaali eristeineen on jalostettu puusta, mikä varmistaa koko rakenteen hengittävyyden. Tämä on erityisen tärkeää uusien rakennusmääräysten edellyttämien paksujen eristevahvuuksien takia. CLT:n tiiveyden ansiosta rakennus ei tarvitse erillistä ilmansulkua, eikä rakenteeseen tule muovia. Lue lisää CLT-talosta

Muut puutalot

Valmistamme kymmenien vuosien kokemuksella arkkitehtien suunnittelemia taloja pitkästä tavarasta.

Myös näissä taloissa käytämme hengittäviä eristeratkaisuja, joiden käyttäytyminen tunnetaan jo vuosisataisten kokemusten perusteella.

Haluttaessa voimme vaihtaa arkkitehdin suunnitteleman talon rakennusmateriaaliksi CLT:n vaikka taloa ei olisi CLT:lle alunperin suunniteltu. Tarvittava rakennesuunnittelu tulee meiltä.

Puutalon rakentamiseen kannattaa varata aikaa noin yksi vuosi. Hyvä suunnittelu sekä järkevä aikataulu varmistavat sujuvan rakennusprosessin sekä rakentamisen korkean laadun.

Vapaa-ajan rakennukset

Puu on perinteikäs, luonnollinen ja samalla moderni materiaali vapaa-ajan rakennuksiin. Yhteensopivia materiaaleja käyttäen puutalo kestää hyvin lämpötilavaihteluita sekä myös pidempiä aikoja kylmillään.

Kokemuksen myötä osaamme huomioida vapaa-ajan kohteiden erityispiirteet liittyen herkkään luontoon, kuljetukseen sekä vaativiin sääoloihin esimerkiksi saaristossa.

CLT-elementein toteutettu rakennus on moderni versio perinteisestä hirsitalosta ja massiivipuurakenteena sillä on samoja hyödyllisiä ominaisuuksia.

Energiamääräykset eivät koske vapaa-ajan rakennuksia, jolloin suunnittelua ja rakentamista voidaan lähestyä vapaammin.

Lue lisää puurakentajien nettisivuilta. 

Ota yhteyttä