15.5.2022

TENMAT VENT FIRESTOP – tuuletusontelon paisuva palokatkonauha EI 30 / EI 60

TENMAT VENT FIRESTOP – Räystäsrakenteeseen asennettava ontelopalokatko rajoittaa palon leviämistä julkisivulta yläpohjan onteloon säilyttäen rakenteen hyvän tuulettuvuuden ja kosteusteknisen toimivuuden. Koska ontelopalokatko paisuu vasta palotilanteessa on rakenteen tuulettuvuus katkon kohdalla helppo toteuttaa.

Ontelopalokatko aktivoituu ja aloittaa laajenemisen, kun lämpötila tuuletusraossa kohoaa noin 180°C – asteeseen. Tuuletusraon sulkeuduttua (noin 2 min / 25 mm tuuletusrako) tuotteella saavutetaan 30 tai 60 minuutin eristävyyden ja tiiveyden vaatimukset (EI30 tai EI60), riippuen palokatkoa ympäröivien rakenteiden palonkestävyydestä.

Taipuisa rakenne mahdollistaa nopean ja helpon asennusvaiheen työmaalla sekä tehtaalla. Kiinnittämiseen tarvitaan 4 kiinnikettä (korroosionkestäviä) metriä kohden: kiinnitys keskeltä 250 mm välein – max. 125 mm päädyistä. Tuote voidaan helposti leikata haluttuun pituuteen, esimerkiksi veitsellä. TENMAT VENT FIRESTOP toimitetaan 6,3 metrin rullissa.

TENMAT VENT FIRESTOP mahdollistaa yksinkertaisen ja kustannustehokkaan ratkaisun ulkoseinä- ja räystäsrakenteiden ilmarakojen sulkemiseksi palotilanteessa. Tuotteella on erittäin suuri paisutavolyymi (noin 30:1) ja sallii siksi paremmin mahdollisia pieniä epätasaisuuksia ja mittavaihteluja palokatkon kohdalla. Tuotteen tekninen käyttöikä 60 vuotta ulkotiloihin rajoittuvissa rakenteissa Suomen ilmasto-olosuhteissa perustuu laboratorio-olosuhteissa suoritettuihin ikääntymistesteihin, joiden yhteydessä ei ole noteerattu tuotteen ominaisuuksien kriittistä heikkenemistä.

Yläpohjan sisäpintojen tulee täyttää vähintään D-s2, d2- luokkavaatimus 1 metrin etäisyydellä palokatkosta. Eristeet, jotka eivät täytä D-s2, d2- luokan vaatimusta on suojattava vähintään 2 metrin etäisyydellä palokatkonauhasta vähintään D-s2, d2- luokan tarvikkeilla (kts. palotekniset lausunnot).

Lue lisää palokatkonauhasta

Käyttökohteet:

 • Räystäsrakenteiden tuuletusvälin palokatko EI30- ja EI60- luokissa
 • Soveltuu käytettäväksi myös julkisivun tuuletusvälissä
 • Huomioitavaa erityisesti palokatkon taustamateriaalien palonkestävyys rakenteelta vaadittavan eristävyyden ja tiiveyden EI-luokituksen mukaisesti

Ominaisuudet:

 • Täyttää tuuletusonteloiden palonkestoluokkien EI30 ja EI60 eristävyyden ja tiiveyden vaatimukset seuraavien standardien mukaisesti:
  • EN 1363-1: 2012 (ASFP TGD 19: 2014, Open State Cavity Barrier)
  • prEN 1364-6: 2016 (onteloiden palosulut)
  • Testattu max. 50 mm tuuletusraolle
 • Rakennusfysikaalisesti optimaalinen ratkaisu mahdollistaa rakenteen esteettömän tuulettuvuuden normaaliolosuhteissa (paksuus vain 4 mm)
 • Kattavasti palotestattu eri materiaaleille eurooppalaisten standardien mukaisesti
 • Paisuntavolyymi noin 30:1
 • Helppo asentaa ja työstää – leikataan veitsellä haluttuun mittaan 6,3 metrin rullasta ja jatkokset voidaan asentaa puskuliitoksin

Lausunto TENMAT VENT FIRESTOP -palokatkonauhan palonkestävyydestä räystäsrakenteessa

Myynti: 
Timberfinder Oy, Karjarannantie 18, 28100 Pori

Tommi Koskinen, Tekninen tuotevastaava, paloturvallisuuden tuotteet
+ 358 (0) 40 647 3371 tommi.koskinen@timberfinder.com

Jarno Naskali, Yrittäjä / Tekninen myynti, elementtitehtaat
+ 358 (0) 50 3422 363, jarno.naskali@timberfinder.com

Antti Jokela, Tekninen myynti, rakennusliikkeet
+ 358 (0) 45 1844 142, antti.jokela@timberfinder.com