15.3.2023

Lunawood Lämpöpuukomposiitti (TWPC)

Rakentamisessa on tärkeää, että rakennusmateriaaleihin voi luottaa. Lämpöpuukomposiitti Luna TWPC on ainutlaatuisen koostumuksensa ansiosta markkinoiden elämättömin komposiitti. TWPC komposiittiterassilauta kestää lämpötilavaihteluita paremmin kuin mikään muu komposiittimateriaali. Siksi Luna TWPC on erinomainen vaihtoehto monenlaiseen viherrakentamiseen, niin koteihin ja mökeille kuin vaativiin julkisiin kohteisiinkin. Luna TWPC komposiittiterassi tai -laituri palvelee oikein rakennettuna vuosikymmeniä.

Miksi juuri lämpöpuukomposiitti?

Lunawood lämpöpuukomposiitin erinomaiset ominaisuudet saadaan aikaan hyödyntämällä korkealaatuista lämpöpuukuitua, jota tuotteessa on kaksi kertaa enemmän kuin vastaavassa, samankokoisessa puukappaleessa. Lunawood komposiitin tiheys on noin kolminkertainen verrattuna suomalaisen männyn tiheyteen ja tästä määrästä 2/3 on lämpöpuukuitua ja 1/5 laadukasta Fortum CIRCO®-polypropeenikierrätysmuovia. Korkea puukuitupitoisuus ja lämpöpuun luontainen elämättömyys tekevät lämpöpuukomposiitista mitta- ja muotopysyvän vuosikymmeniksi eteenpäin. Luna TWPC komposiittia on saatavilla hopeanharmaana, grafiitinharmaana ja ruskeana. Komposiittilaudan toinen puoli on uritettu ja kääntöpuoli harjattu.

Lämpöpuukuitu saadaan yhtiön lämpöpuutuotantoprosessin sivutuotteena, joten kyseessä on ekologinen ja täysin kotimainen tuote. Luna TWPC komposiittiterassilauta on myrkytön ja PVC-vapaa tuote, joka on valmistettu 85% uusioraaka-aineesta, eli erittäin ympäristöystävällinen elinkaarensa alusta loppuun saakka. Ylijääneet terassilaudanpalaset voi polttaa puun tavoin tai hävittää energiajätteen mukana.

Fortum CIRCO®-uusiomuovi komposiitin raaka-aineena

Uusioidusta muovista valmistettu Frotum CIRCO®-granulaatti on kustannustehokas teollisuuden raaka-aine, jolla korvataan neitseellisiä raaka-aineita. Valitsemalla uusiomuovista valmistetun raaka-aineen pienennämme hiilijalanjälkeämme ja ympäristökuormitusta. Uuden sukupolven kierrätysmuovi tuotetaan Fortumin (uudessa, modernissa kierrätyslaitoksessa, joka erottaa ja puhdistaa kierrätykseen toimitetut materiaalit tehokkaasti, mutta silti ympäristöä säästäen.

Lämpöpuukomposiitti omassa luokassaan

Enemmän korkealaatuista lämpöpuukuitua kuin lämpöpuussa itsessään

  • KESTÄVÄ – ei ravinteita tai pihkaa, ei siis lahottajiakaan
  • ELÄMÄTTÖMIN – pituuseläminen minimaalista: 1 mm/m, soveltuu kaikkiin ilmastoihin
  • YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLINEN, ja myrkytön tuotannon alusta loppukäyttäjälle saakka

Katso:

Myynti: 
Jälleenmyyjät