15.3.2023

Palosuojattu Lunawood-lämpöpuu

Lunawood-lämpöpuutuotteet ovat saatavilla nyt myös palosuojattuna. Tämä laajentaa entisestään Lunawood-lämpöpuun käyttömahdollisuuksia vastuullisessa arkkitehtuurissa ja suunnittelussa. Palosuojakäsittelyn ansiosta Lunawood-lämpöpuu täyttää P1- ja P2-rakennusten julkisivurakenteissa vaaditun paloluokan B.

Lunawood-lämpöpuu täyttää paloluokan B

Lunawood-lämpöpuuta voidaan jatkossa
käyttää monenlaisissa projekteissa, joihin sovelletaan Eurokoodi EN 13501:n mukaisia paloluokkavaatimuksia. Palosuojakäsittelyn ansiosta Lunawood-lämpöpuu täyttää P1- ja P2-rakennusten julkisivurakenteissa vaaditun paloluokan B.

Palosuojauksessa käytetty tekniikka ja menetelmä on dokumentoitu ja CE-merkitty käsittelyprosessi, jonka ansiosta palosuojauksen korkea laatu on taattu. Höylätyt, pontilliset Lunawood-tuotteet ovat paloluokassa B-s1,d0, kun taas 3D-Lunawood- tuotteet ovat paloluokassa B-s2,d0. Ulkokäytössä paloluokkavaatimus on minimissään B-s2,d0 ja sisäkäytössä vastaava vaade on B-s1,d0. Lue lisää täältä.

Samat ominaisuudet, parannettu paloluokka

Palosuojauskäsittely ei vaikuta Lunawood- lämpöpuutuotteiden ulkonäköön eikä teknisiin ominaisuuksiin. Tuote pysyy palonsuojauksen jälkeenkin sää- ja mittapysyvänä. Lunawood tarjoaa palonsuojattuja tuotteita myös maalattuna. Maalauksen toteuttaa CE-sertifioitu kumppanimme NCS-värikartan sävyissä.

Palosuojakäsittely voidaan tehdä kaikille Lunawood-ponttituotteille, joiden vähimmäispaksuus on 19 mm. Palosuojakäsittely on saatavana myös joillekin 3D-tuotteille, joiden paloluokka on B-s2,d0, joten ne on tarkoitettu vain ulkokäyttöön.

Ota yhteyttä ja kysy lisää:

Yhteydenotto