10.6.2024

Suunnittelijapäivä

Keskiviikkona 6.11.2024 klo 8.30-16.45 Helsingin Messukeskus, Siipi

Puupäivän pääsalissa käydään läpi merkittävimmät puurakentamisen taidonnäytteet suunnittelijoiden äänellä. Tänä vuonna hybridirakentaminen, eurokoodit ja kestävyys nousevat erityisesti esiin.

Kotimaista arkkitehtuuriosaamista esittelevät Selina Anttinen AOR, Lassi Mustonen, Kump Arkkitehdit sekä Kristiina Kuusiluoma, Collaboratorio.

Kuva: Varma

Selina Anttinen esittelee kesällä valmistuvan Katajanokan Laiturin. Katajanokan Laituri on työeläkeyhtiö Varman ja Stora Enson rakennushanke, joka tulee toimimaan mm. Stora Enson pääkonttorina ja hotellina, sekä kaupunkilaisten kohtaamispaikkana yhdellä Helsingin hienoimmista sijainneista. 

Metsästä innoitusta ammentava Spring voitti Katajanokan Laiturin arkkitehtuurikilpailun. Springin on suunnitellut Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy.
Lue ”kuusi kiinnostavaa faktaa Katajanokan Laiturista”

Lassi Mustonen kertoo Asuntoreformi Helsinki – Asuminen 2020 -kilpailun voittajasta Proosasta Helsingin Pohjois-Pasilassa. Viiden kerrostalon 6-kerroksinen kortteli koostuu 180 CLT-tilaelementistä. Kahdessa taloista asutaan, kolmas valmistuu elokuussa ja kaksi viimeistä valmistuu kesään 2025 mennessä.

Kump Arkkitehdit, Arkkitehtitoimisto A-konsultit sekä Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli suunnittelivat korttelin työyhteenliittymänä. Rakennuttajina toimivat Asuntosäätiö ja A-Kruunu, urakoitsijana JVR- rakenne. Kohde on myös osa Helsingin Kehittyvä kerrostalo -ohjelmaa.

Kuva: Kump Arkkitehdit
Kuva: Collaboratorio

Toinen Puupäivän asuntoreformikohde on Jyväskylän Kalon. Se on Asuntoreformi 2018 voittajatyö. Kristiina Kuusiluoma esittelee urbaanin, ekologisen ja yhteisöllisen asuntoreformikorttelin korttelin, joka valmistuu lokakuussa 2024 Yrjö ja Hanna säätiön omistukseen. Kortteli koostuu viidestä rakennuksesta, joissa on yhteensä 164 asuntoa. Kuokkalan Kalon oli mukana Teollisen puurakentamisen tuottavuusloikka -hankkeessa.

Collaboratoriolla on myös laaja kavalkadi muita kiinnostavia kohteita Suomesta ja maailmalta, joista kuulemme Puupäivässä. Puusta on tehty sisustuksia ja kalusteita. Puuta on myös käytetty rakenteissa yhdessä mm. saven ja tiilen kanssa.

Ohjelma täydentyy.
Tapahtuman järjestää Puuinfo Oy. Oikeudet muutoksiin pidätetään.