3.7.2020

Villa Treskorstene

Vuonna 1995 valmistunut rakennus sijaitsee lounaaseen avautuvalla niemenkärjellä. Aavalta meren ulapalta työntyvät laakeat rantakalliot sekä rantakasvillisuus rajaavat valittua rakennuspaikkaa. Rakennuksen poikittainen sijoittelu mahdollistaa vierailijan ”yllättämisen”, ulappanäkymien avautuessa vasta rakennuksen sisätiloista.

Ympärivuotiseen käyttöön suunniteltu rakennus jakautuu kahteen osaan: varsinaiseen huvilaan sekä saunaosastoon. Tilat on yhdistetty eteiskäytävällä ja ruokailuterassilla.

Vesikattolinjaa noudattava sisäkatto johdattaa ilta-auringon säteet tilasarjan läpi aina saunan lauteille saakka.

Julkisivut ovat mustaksi käsiteltyä puuta sekä lasia. Pellitykset ovat kuparia. Terassiosat ovat käsittelemätöntä männyn sydänpuuta.

Faktat kohteesta

Villa Treskorstene

  • Sijainti | Taivassalo
  • Käyttötarkoitus | Vapaa-ajan asunto
  • Arkkitehtisuunnittelu | Arkkitehtitoimisto Vesa Arosuo
  • Rakennesuunnittelu | Narmaplan Oy
  • Urakoitisija | Hannu Heikkala
  • Kokonaisala | 120 m2
  • Valmistusvuosi | 1995
  • Valokuvat | Jussi Tiainen
  • Teksti | Vesa Arosuo