Vastuullisuustyön käynnistäminen puutuotevalmistuksessa – konkretiaa vastuullisuusjohtamisen aloittamiseksi -koulutus 5.11.2024

5.11.2024
Business College Helsinki, luokka P38, YK-kerros, Rautatieläisenkatu 5, 00520 Helsinki

Rakennusalalla vaikutukset ympäristöön ovat todella merkittävät. 40 % globaaleista kasvihuonekaasupäästöistä aiheutuu rakennusalasta ja 11 % rakennusmateriaaleista. Lisäksi kulutetuista raaka-aineista 50 % käytetään rakennusteollisuudessa. Rakennustuotteiden ja tuotevalmistuksen ympäristövaikutuksiin kohdistuu lisääntyvissä määrin kiinnostusta ja vastuullisuusvaatimuksia. Vastuullisuudesta on nopeasti tullut yritysten kilpailuetuun ja kilpailukykyyn vaikuttava tekijä.

Tämän koulutuksen myötä puutuotealan yrityksille muodostuu käsitys rakennusalan vastuullisuusvaatimusten ja erilaisen viitekehysten kehittymisestä ja vaikutuksesta oman yrityksen toimintaan. Tärkeitä teemoja ovat kestävyysraportointi (CSRD), päästöjen hallinta ja tuotteiden ympäristötiedot sekä läpinäkyvä vastuullisuusviestintä. Koulutuksessa yritykset saavat konkreettisia työkaluja vastuullisuustyön käynnistämiseen omassa yrityksessään.

Ohjelma:
Klo 14 Koulutuksen avaus
– Puutuotealan vastuullisuustavoitteet, lainsäädännön kehitys ja vaikutukset tuotevalmistukseen
– Vastuullisuustiedonhallinnan ja raportoinnin parhaat käytännöt
– Hiilijalanjäljen hallintaprosessi yrityksissä
– EPD-ympäristöselosteet ja niiden käyttöönotto
– Vastuullisuustyön käynnistäminen
– Tehtävän esittely: oman yrityksen nykytilan arviointi
Klo 16 Yhteenveto päivästä ja palaute

Kahvitarjoilu

Kouluttajat:
Anni Viitala, Ryhmäpäällikkö, kestävä rakentaminen ja tuoteteollisuus, Granlund Oy
Charlotte Nyholm, Johtava asiantuntija, kestävä rakentaminen ja tuoteteollisuus, Granlund Oy

Koulutus on osa WoodCircles -hanketta. WoodCircles -hankkeen tavoitteena on parantaa puutuotealan yritysten tuottavuutta ja tukea näiden vihreää siirtymää sekä vastuullisen liiketoiminnan kehittämistä. Hankkeen päätavoitteena on pienentää puutuotealan yritysten hiilijalanjälkeä ja kehittää niiden toiminnanohjausta vihreän siirtymän ehdoilla. Tavoitteena on, että tuotteen elinkaari ohjaa yhä enemmän liiketoimintaprosessien suunnittelua, seurantaa ja toimeenpanoa. Tämä tavoite mahdollistaa yritysten paremman reagoinnin ilmastonmuutoksen tuomiin haasteisiin.

Hanketta rahoittaa Euroopan maaseuturahasto 2023–2027. Rahoituksesta 80 % tulee Euroopan maaseuturahoituksesta ja 20 % yksityisenä rahoituksena.

Lisätiedot
JÄRJESTÄJÄ
Suomen metsäkeskus WoodCircles - Kestävää kasvua hanke
Eveliina Oinas
projektiasiantuntija
puh. 050 527 7775
eveliina.oinas@metsakeskus.fi
WoodCircles - kestävää kasvua

Suomen metsäkeskus
Läntinen palvelualue
Näsilinnankatu 48D
33101 Tampere
www.metsakeskus.fi