7.7.2020

Mikpoli

Mikpoli on suunniteltu arkkitehtikilpailun voittaneen ehdotukseen pohjalta. Yksi kilpailun tavoitteista oli puun innovatiivinen käyttö, mikä toteutuu julkisivuissa, sisäverhouksissa ja kalusteissa.

Rakennus rajaa ammattikorkeakoulun kampusalueen lounaiskulman. Punatiili hallitsee rakennuksen luoteispuolta ja Kampusraitille avautuu puinen julkisivu.

Kolmikerroksinen rakennus sisältää opetus- ja työtiloja sekä studion. Pohjoissiipi on vuokrattu yrityskäyttöön. Eteläpäässä on auditorio lämpiö- ja aulatiloineen. Kukin siipi muodostaa oman palo-osastonsa, ja rakennus on sprinklattu sekä varustettu paloilmoitusjärjestelmällä. Pitkittäinen aulavyöhyke yhdistää rakennuksen tilat.

Julkisivuverhous on 32 mm hienosahattua, lämpökäsiteltyä kuusta. Vaakapaneeli on maalattu kahteen kertaan öljymaalilla. Ikkunanauhojen yläpuolelle tehtiin palon leviämisen rajoittamiseksi peltilipat. Julkisivulaudoitus jatkuu aula- ja käytävätilojen sisäseinissä, missä paneelit käsiteltiin palonsuoja-aineella ja maalattiin.

Siltojen kaide on tehty liimapuukehien varaan. Kehät on liimattu neljästä koivulamellista ja käsitelty palonsuoja- aineella. Rakennukseen selkärangan muodostava puinen siltarakenne antaa aulatiloille omaleimaisen ilmeen.

Faktat kohteesta

Mikpoli

  • Sijainti | Mikkeli
  • Käyttötarkoitus | Oppilaitos
  • Rakennuttaja/Tilaaja | Mikkelin ammattikorkeakouluyhtymä
  • Arkkitehtisuunnittelu | Arkkitehtitoimisto Tilatakomo Oy
  • Rakennesuunnittelu | Insinööritoimisto Taisto Brotkin Oy
  • Urakoitisija | Rakennusliike Seppo Rossi Oy
  • Valmistusvuosi | 2006
  • Valokuvat | Pekka Koli
  • Teksti | Taina Jordan ja Pekka Koli