13.7.2020

Kokoon-talo

Aalto Yliopiston Wood Program-koulutusohjelman suunnittelemaa ja rakentamaa Kokoon-talo valmistui jo vuonna 2016. Sen toimivuus on pystytty todistamaan vasta nyt kun siirrettiin jo kolmannen kerran uuteen paikkaan, joka osoittaa rakennuksen todellisen toimivuuden helposti siirreltävänä tilapäisasuntona. Rakennuksen purku osiin – siirtäminen – uudelleen kokoaminen onnistuu 7 tunnissa (+ muutama tunti esivalmistelua ja viimeistelyä), riippuen tietysti ajomatkan pituudesta. (ko. aika välillä Otaniemi- Helsingin keskusta)

Kokoon on suunniteltu vastaamaan tilapäismajoituksen tarpeisiin urbaanissa ympäristössä. On kyseessä sitten pakolaisista, syksyllä koulun aloittavista kodittomista opiskelijoista tai putkiremonttievakkoon joutuvista asukkaista, voidaan Kokoon-järjestelmää käyttää tilapäisasuntoina ja tarpeen päätyttyä voidaan rakennus siirtää muualle, jossa tarvetta taas ilmenee.

Kokoon-prototyyppi koostuu kolmesta kerroksesta, kahdesta asunnosta. Kaksi alinta moduulia muodostaa kaksion ja ylin yksiön.

Kantavana rakenteena toimii Kerto-LVL, joka on myös jätetty visuaaliseksi pinnaksi sisätiloihin, eristeet on Ekovillaa ja tuulensuojaus Tuulileijonaa. Rakentamisessa on pyritty noudattamaan terveellisiä ja kestäviä materiaalivalintoja.

Lisätietoja rakennuksesta löytyy projektin nettisivuilta: http://kokoon.squarespace.com/projectinformation/

Faktat kohteesta

Kokoon-talo

  • Arkkitehtisuunnittelu | Aalto Yliopiston Wood program