8.7.2020

Talo Villa Frida

Kahden perheen asuintalo suunniteltiin Empire-Porvooseen siten, että pihan suuret puut säästyivät. Kaupungin keskustassa sijaitsevalla kulmatontilla rakennusoikeutta käytettiin vain niin paljon kuin tarvittiin, sillä piha haluttiin jättää yhteiseen käyttöön.

Asuntojen yksityiset ulkotilat sijoitettiin talon rungon osaksi lasikatteisina ja ritiläseinäisinä terasseina. Ensimmäisen kerroksen lattia nostettiin vanhojen rakennusten tasolle, jotta pysäköintikellariin johtava ramppi saatiin mahdollisimman lyhyeksi.

Kellari valettiin paikalla ja välipohja tehtiin ontelolaattaelementeistä. Ulkoseinät ja yläpohja ovat puurakenteisia. Julkisivut ovat pystyrimalaudoitusta. Puuverhous jatkuu säleikkönä terassien yli liittäen talon osat yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.

Faktat kohteesta

Talo Villa Frida

  • Sijainti | Porvoo
  • Käyttötarkoitus | Asuinrakennus
  • Rakennuttaja/Tilaaja | Perheet Nieminen & Vähäkangas
  • Arkkitehtisuunnittelu | Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komonen Oy
  • Rakennesuunnittelu | Insinööritoimisto Kalervo Kakko Ky
  • Urakoitisija | Lapin teollisuusrakennus Oy
  • Kokonaisala | 650 m2
  • Valmistusvuosi | 2010
  • Valokuvat | Tuomas Uusheimo
  • Teksti | Mikko Heikkinen