3.7.2020

Luonnon Syli – Anttolanhovin Rantahuvilat

Rantahuvilat kääntävät selkänsä pohjoiseen ja avautuvat kokonaan etelään, suojaisaa pihaa ja rantaa kohti. Takajulkisivu koostuu kapean, L-kirjaimen muotoisen rakennusrungon yli taittuvasta katosta ja sitä rytmittävistä kattoikkunoista sekä takka- ja ilmastointihormit yhdistävistä muureista.

Rakennuksen taitekohdassa on sisäänkäynti, josta avautuu näkymä järviluontoon. Keskiosassa sijaitsevat makuuhuoneet ja päädyissä ovat olohuone, keittiö sekä saunaosasto. Matalat makuuhuoneet sekä valoisat yhteistilat korostavat vastakohtina toisiaan.

Huvilat toteutettiin precut-menetelmällä nopean rakennusaikataulun vuoksi. Kantavat linjat kulkevat ulkoja ikkunaseinän lisäksi harjan mukaisella väliseinällä, jonka kohdalta katto taittuu kahteen suuntaan kaltevana.

Sisäpinnoissa käytettiin mahdollisimman paljon puuta. Seinät ovat kapeaa kuusipystypaneelia ja katot leveää kuusipaneelia. Oleskelu- ja käytävä tilojen lattiat ovat luonnonkiveä ja makuuhuoneissa on käytetty öljykäsiteltyä tammea.

Jokaisella huvilalla on oma nimikkotaiteilija, jonka teoksia on esillä sisätiloissa. Sisustuksessa on yhdistetty suomalaisia klassikoita nuorien suunnittelijoiden design- tuotteisiin. Käyttäjäryhmänä ovat perhe- sekä kokousasiakkaat ja suunnittelun tärkeimpänä lähtökohtana oli vastata asiakkaiden yksityisyyden ja luonnonrauhan sekä korkean laadun tarpeeseen.

Faktat kohteesta

Luonnon Syli – Anttolanhovin Rantahuvilat

  • Sijainti | Mikkeli
  • Käyttötarkoitus | Vapaa-ajan asunto
  • Rakennuttaja/Tilaaja | Hengitysliitto Heli, Anttolanhovi
  • Arkkitehtisuunnittelu | Arkkitehtitoimisto Emma Johansson Oy
  • Rakennesuunnittelu | Insinööritoimisto Pekka Heikkilä, R-Plan Oy
  • Urakoitisija | Karjalan rakennus ja maalaus Oy
  • Valmistusvuosi | 2009
  • Valokuvat | Jussi Tiainen