2.7.2020

Villa Wikman

Kaksiosainen rakennus avautuu esteettä merelle ja sopeutuu mahdollisimman huomaamattomaksi osaksi rantasilhuettia. Luonnonvoimien kesyttämiseksi ja niistä nauttimiseksi rakennusta ympäröivät terassit, joilla elämä noudattelee vuoden- ja kellonaikojen rytmiä.

Huvila sijaitsee Ruotsiin asti avoimen ulapan rantakallioilla, Merenkurkun pohjoispuolella. Alati muuttuvaa merellistä maisemaa kehystävät sileiden ja harmaiden rantakallioiden kivilohkareet.

Rakennus on rakennettu paikallisin voimin pitkästä puutavarasta. Se on maalattu mustalla tervalla, jota vaaleaksi sävytetyt pilarit, palkit sekä ikkuna- ja ovikehykset rytmittävät. Sisätila on luonnonväriseksi sävytettyä koivuvaneria, joka toimii valkokankaana meren ja valon vaihtelevalle kirjolle.

Faktat kohteesta

Villa Wikman

  • Sijainti | Uusi Kaarlepyy
  • Käyttötarkoitus | Vapaa-ajan asunto
  • Rakennuttaja/Tilaaja | Yksityinen
  • Arkkitehtisuunnittelu | Arkkitehtitoimisto Aitoaho & Viljanen
  • Rakennesuunnittelu | Insinööritoimisto Svante Källström
  • Urakoitisija | Hartman Rauta
  • Kokonaisala | 85 m2
  • Valmistusvuosi | 2005
  • Valokuvat | Jussi Tiainen
  • Teksti | Heikki Aitoaho, Kaarlo Viljanen ja Sami Rintamäki