14.6.2021

Puun mahdollisuudet kaupunkipihan ja terassin rakentamisessa

Poikkeusaika rajoittaa elämäämme kotiin ja omaan pihapiiriin. Piha on tärkeä olemisen paikka joka parhaimmillaan antaa voimaa arkeen. Minkälainen on pihan rooli asukkaan elämässä? Miten taloyhtiö selviää rakentamishankkeen kanssa? Miten puumateriaali toimii pihalla? 22.4.2021 pidetyssä webinaarissa pureudutaan näihin aiheisiin. Katso tallenne alta.

Ohjelma

Yhteistyökumppanimme:

Yrjö ja Hanna -säätiö on valtakunnallinen, suomalainen rakennuttaja erilaisiin perheiden, ikääntyneiden ja muiden erityisryhmien asumisratkaisuihin, jolla on vahva eettinen arvopohja. Jatkuvan yhteiskunnallisen kehittäjän erityisinä kiinnostuksen kohteina ovat yhteisöllisyyden ja puurakentamisenkin kehittäminen.

Maisemasuunnittelijat on vuonna 1961 perustettu maisemasuunnittelijoiden yhteistyöjärjestö. Yhdistyksen tavoitteena on ylläpitää ja kehittää suunnittelijoiden ammattitaitoa sekä kehittää ammattimaista maisemasuunnittelua. Yhdistys edistää yhteistoimintaa jäsenten välillä sekä alan muiden järjestöjen ja yritysten kanssa.

Lunawood on lämpöpuun tuotannon innovatiivinen edelläkävijä ja kansainvälinen markkinajohtaja, tavoitteellinen kasvuyritys työllistäen 125 henkilöä Iisalmen, Kaskisten ja Joensuun tuotantolaitoksilla sekä Lahden pääkonttorilla ja tärkeimmissä vientimaissa. Yrityksen vuotuinen tuotantokapasiteetti on 155 000 m3. Yrityksen tuotannosta suurin osa menee vientiin.

Aureskosken Jalostetehdas Oy kuuluu osana Tammisto-Yhtiöihin, jonka juuret ja arvot liittyvät suomalaiseen metsään ja puuhun. Aureskoskella on käytössä viisi höylälinjaa, sormijatkolinja, kaappalinja sekä kaksi pintakäsittelylinjaa. Lisäksi käytössä on rimoittamo sekä kuivauskapasiteettia. Tuotantoprosesseissa tarvittava lämpöenergia tuotetaan omalla lämpövoimalalla. Laitos työllistää noin 20 puunjalostuksen ammattilaista, joilla on pitkänlinjan kokemus laadukkaiden tuotteiden tekemiseen.

Kestopuuteollisuus on puunsuojauksen alalla toimivien yritysten toimialayhdistys. Kestopuuteollisuus kehittää kemiallista ja rakenteellista puunsuojausta tutkimus- ja tiedotustoiminnan kautta sekä on mukana standardisoinnissa ja viranomaisyhteistyössä. Lisäksi kestopuuteollisuus huolehtii kyllästetyn puun kierrätyksestä Suomessa ohjaamalla kierrätysyhtiö Demolite Oy:n toimintaa.

Suomen maisema-arkkitehtiliitto MARK on maisema-arkkitehtien ammatillinen ja aatteellinen yhdistys, joka edistää aktiivisesti suomalaisen maisema-arkkitehtuurin arvostusta sekä jäsentensä ammatillisia etuja.