2.7.2020

TOAS rakentaa ensimmäisen puukerrostalonsa Tampereen Kauppiin

TOAS rakennuttaa Kauppiin 8-kerroksisen puukerrostalon CLT-tilaelementeistä. Kohteeseen tulee 70 asuntoa. Kohteen tilaelementit toimittaa Elementti Sampo Oy. Kohteen pääurakoitsijana toimii Hartela Länsi-Suomi Oy ja Arkkitehtina BST-Arkkitehdit Oy.

”Olemme tehneet strategisen päätöksen tutkia uudiskohteemme puurakenteisena. Odotamme innolla kohteesta saatavia kokemuksia. On tärkeää, että osaamista kasvatetaan konkreettisten kohteiden kautta Pirkanmaalla.”, kertoo hankekehitysjohtaja Juhani Puhakka.

Kohde on TOASin ensimmäinen puukerrostalo ja suunnitelmissa on useampia uusia kohteita. Suurin suunnitteluvaiheessa oleva kohde on Hippoksen kortteli, johon on tulossa mahdollisesti moninkertainen määrä puurakentamista Kauppiin verrattuna.

”Kohde koostuu pääosin yksiöistä ja tämän kaltaisia rakennuksia on erittäin tehokasta tehdä tilaelementeistä. Viikossa valmistuu kymmenen asuntoa Kuhmon tehtaalla. CLT:n painosta noin puolet on hiiltä, koko rakennus toimii suurena hiilivarastona koko elinkaarensa ajan ja on todellinen ekoteko.”, kertoo myyntijohtaja Sauli Ylinen Elementti Sampo Oy:stä.

”Hanke toteutetaan allianssimallilla, josta Hartelalla on paljon kokemusta. Uudet hankintamallit ja avoin yhteistyö tilaajan kanssa mahdollistavat uudet ja innovatiiviset ratkaisut rakentamisessa.”, kertoo aluejohtaja Lauri Piitari.

Lisätietoja:

Kirsi Koski, TOAS, 050 330 2103, kirsi.koski@toas.fi
Juhani Puhakka, TOAS, 040 516 1821, juhani.puhakka@toas.fi
Sauli Ylinen, Elementti Sampo Oy, 0400 270 752, sauli.ylinen@elementtisampo.fi
Lauri Piitari, Hartela Länsi-Suomi Oy 050 465 5454, lauri.piitari@hartela.fi

Kuva: TOAS Kauppi, BST Arkkitehdit Oy