3.9.2021

HELST Arkkitehdit voitti Suomen Puukerrostalot Oy:n kutsukilpailun Kuninkaantammessa

Puuinfon kumppaniyritys Suomen Puukerrostalot Oy järjesti yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa puukerrostalotontin kutsukilpailun Kuninkaantammessa. Kilpailun voittajaksi valittiin HELST Arkkitehdit Oy ehdotuksella ”Puuperhe”. Hankkeessa rakennetaan 64 vapaarahoitteista niin sanottua puolihitas-asuntoa Helene Schjerfbeckin puiston laidalle.

Kilpailulautakunnan puheenjohtaja Teppo Laurilan (Suomen Puukerrostalot Oy) mukaan kilpailu oli Suomen ensimmäinen arkkitehtikilpailu, joka pohjautui Suomen Puukerrostalot Oy:n sekä ympäristöministeriön Kasvua ja kehitystä puusta -tukiohjelmassa tuotettuun avoimeen tilaelementtisuunnittelun oppaaseen. Puuperhe-työssä ylitettiin kilpailun tavoitteet arkkitehtonisesta sekä toiminnallisuuden näkökulmasta.

− Kuninkaantammen ekologisen rakentamisen tavoitteet sekä urbaanin kaupunkisuunnittelun muotokieli on yhdistelmä, johon Euroopan suurimman puukerrostalojen yli 20 000 puukerrostaloasunnon tuotantokokemus sopii, toteaa Laurila.

Tilaelementtisuunnittelun oppaan voi tilata Suomen Puukerrostaloilta.

Read the article in English: HELST Arkkitehdit wins the Suomen Puukerrostalot Oy invitational competition in Kuninkaantammi