28.10.2021

Sweco Puupäivän pääyhteistyökumppanina

Puurakentaminen on Suomessa vahvassa kasvussa. Sweco on ollut Suomen johtavana rakennesuunnittelijana vahvasti kehittämässä tätäkin alaa. Puurakenteita esiintyy lähes kaikissa suunnittelukohteissamme, joissa tuotamme asiakaslähtöisiä ratkaisuja 800 asiantuntijamme voimin. Lisäksi puurakenneosastoillamme työskentelevät 60 puurakenteisiin erikoistunutta suunnittelijaamme keskittyvät vain puuprojekteihin kattoristikkosuunnittelusta pientaloihin ja monikerrosrakentamiseen sekä puurakentamisen kärkihankkeisiin. Monialaisena eurooppalaisena suunnittelutalona tuomme laaja-alaisen asiantuntijuuden asiakkaidemme käyttöön. Meille on kunnia toimia Puupäivässä pääyhteistyökumppania.

Vahvaa panostusta puurakentamiseen

Näemme puurakentamisessa paljon mahdollisuuksia, tiedostaen samalla myös haasteet alan osaajapulassa. Oma panoksemme tähän on vahva oppilaitosyhteistyö, kuten esimerkiksi noin 100 kesäharjoittelupaikan tarjoaminen alan opiskelijoille, osallistumisemme Novian puurakentamisen jatkokoulutusohjelmaan ja Tampereen yliopiston teollisen puurakentamisen tutkijakouluun, ja tiivis yhteistyömme mm. Aalto Yliopiston kanssa. Lisäksi jatkokoulutamme omia päteviä suunnittelijoita sisäisen Sweco Akatemian puurakentamiseen keskittyvien henkilöstökoulutusten avulla. Puurakentamisesta on tulossa valtavirtaa ja kokeneita puurakennesuunnittelijoita kasvatetaan jatkuvasti projektien kautta. Tässä meillä on loistava mahdollisuus edistää alaa ja kantaa yhteiskuntavastuuta.

Kokenut ja ketterä kumppani kehittyvällä alalla

Vahva projektiosaaminen ja vuosikymmenten kokemus puurakentamisesta tuovat varmuutta puurakennushankkeisiin. Kiivaasti kehittyvät alan tuotteet ja järjestelmät, uudet toimijat sekä rakennuttajien että rakennusliikkeiden ensimmäiset puurakentamisen projektit edellyttävät osaavaa ja näkemyksellistä suunnittelua. Mahdollisuudet projektin onnistumiseen luodaan jo hankkeen alkumetreillä, ja tässä voimme olla suureksi avuksi. Päätöksiä tulee tehdä tieto- ja kokemuspohjaisesti, ja tässä meillä on paljon annettavaa hankkeiden hyväksi.

Vahva asiantuntijakattaus Puupäivässä

Tervetuloa virtuaaliosastollemme keskustelemaan puusuunnittelijoidemme kanssa, tutustumaan toimintaamme sekä uusiin palveluihimme, kuten vähähiilisen rakentamisen ohjaukseen, puukaton kokonaissuunnitteluun sekä mitä hyötyjä SmartdrawingsTM voisi hankkeeseesi tuoda.

Kiinnostavat esityksemme Puupäivässä

  • Kilpailukykyä ja onnistumisia hyvällä yhteistyöllä, Ismo Tawast, Rakennetekniikan toimialajohtaja, Rakennuttajapäivä klo 9:35-10:00
  • Eurokoodien soveltamisohje – Puurakenteiden suunnittelu NCCI 5, Sami Noponen, Siltasuunnittelun projektijohtaja, Siltapäivä klo 10:55-10:55
  • Supercellin pääkonttori – rakennesuunnittelun näkökulmia, Maija Ekholm, Puurakennesuunnittelun osastopäällikkö, Suunnittelijapäivä klo 15:30-15:40

Puurakentaminen nivoutuu vahvasti kestävän kehityksen edistämiseen ja sitä kautta kansallisiin, että yritysten omiin ilmastotavoitteisiin. Lue lisää Swecon ajatuksista ajankohtaiseen COP26-ilmastokokoukseen liittyen. https://www.swecogroup.com/cop26/

Nähdään Puupäivässä!

Ismo Tawast

Rakennetekniikan toimialajohtaja

Yhteistyössä:

Artikkeli on osa Puupäivän 2021 sisältöä. Suunnittelijapäivän avausjakson puheenjohtajana toimii Sweco Rakennetekniikka Oy:n asiakkuusjohtaja Sami Typpö. Lisäksi Swecon asiantuntijat pitävät kolme puheenvuoro kolmessa Puupäivän seminaarissa. www.puupaiva.com