25.2.2022

Sweco liittyi Puuinfon täyskumppaniksi

Sweco on Suomen johtavana rakennetekniikan ja puurakenteiden suunnitteluyrityksenä liittynyt vastuullista puunkäyttöä edistävän Puuinfon täyskumppaniksi.

− Olen erittäin mielissäni syventyneestä yhteistyöstämme Puuinfon kanssa. Yli 60 puurakenteiden asiantuntijaamme työskentelee päivittäin ja täysiaikaisesti monipuolisten ja vaativien puuhankkeiden suunnittelun parissa tuottaen asiakaslähtöisiä ratkaisuja pientaloista suurhankkeisiin. Tuoreimpina kärkihankkeina mainittakoon puurakenteiset toimitilahankkeet: Varman rakennuttama Katajanokan Laituri, jonne tulee muun muassa Stora Enson pääkonttori ja korkeatasoinen hotelli, sekä SRV:n urakoima F-Secure, joka nousee aiemmin suunnittelemiemme Supercellin toimistotalon ja Jätkäsaaren Wood City -korttelin muiden kohteiden yhteyteen, kertoo Swecon rakennetekniikan toimialajohtaja Ismo Tawast.

− Sweco on puurakentamisen pioneeri, ja olemme osallistuneet jo vuosikymmenten ajan alan kehitykseen ja monien tänään markkinoilla olevien puurakennejärjestelmien kehitystyöhön. Yhdessä Puuinfon kanssa pystymme puhumaan puusta innostavasti ja tuomaan keskusteluun ja puukohteisiin pitkäaikaisen ja vankan kokemuksen yhdistettynä nykyaikaisiin ja tehokkaisiin suunnittelumenetelmiimme. 

− Vastauksemme alan osaajapulaan ja osaamisen jatkuvuuden turvaamiseen on jo pitkään ollut vahva ja vaikuttava oppilaitosyhteistyö, jota täydentävät puurakentamisen ensimmäiset tutkinto-ohjelmat, sisäinen Sweco Akatemian koulutusohjelma sekä puunkäytön arkistaminen niin liiketilarakentamisessa kuin kaupunkiasumisessa, toteaa Tawast.

− Puuinfon täyskumppanuus tukee erinomaisesti haluamme tuoda puurakentamiseen liittyvä tietotaitomme asiakkaidemme ja muiden sidosryhmiemme kautta koko yhteiskunnan käyttöön.

Sweco toimii myös syksyllä järjestettävän Puupäivän pääyhteistyökumppanina.

Sweco on rakennetun ympäristön ja teollisuuden asiantuntija, joka suunnittelee tulevaisuuden kaupunkeja ja kestävämpää yhteiskuntaa. Yhdessä asiakkaidemme ja 18 000 asiantuntijamme voimin tartumme kaupungistumisen haasteisiin ja digitalisaation mahdollisuuksiin ja luomme ratkaisuja, jotka edistävät kestävämmän yhteiskunnan kehittämistä. Sweco on Euroopan johtava suunnittelun ja konsultoinnin asiantuntijayritys, jonka liikevaihto on noin 2,1 Mrd euroa. Sweco on listattu Tukholman pörssiin (Nasdaq).