18.5.2022

Auran kunta saa hirsisen kunnantalon

Auran kuntaan rakennetaan hirsinen kunnantalo. Hirsikiinteistö rakennetaan paikallisvoimin.

Auran kunta toteuttaa uuden kunnantalon yhteistyössä Hoivarakentajien kanssa, paikallisten rakennusalan ammattilaisten voimin. Julkiseen hirsirakentamiseen keskittynyt Hoivarakentajat on rakentanut Auraan aikaisemmin jo hirsipäiväkodin, hirsisen kuntosalin ja kaksi hoivakotia. 

– Niin kunnan työntekijät, viranhaltijat, poliitikot kuin paikalliset rakennusyrittäjät ovat innoissaan tulevasta kunnantalosta. Kunnanjohtaja on ollut tiiviisti mukana tulevaisuushankkeessa, työmaakokouksia myöten, projektin vetäjä Tuomas Nieminen Hoivarakentajilta kertoo.  

Tuleva kunnantalo yhdistää vihreiden arvojen myötä koko paikkakuntaa. Hirsi on rakennusmateriaalina arvostettu ja ekologinen. 

– Halusimme ehdottomasti rakentaa vähähiilisestä, kotimaisesta hirrestä. Ilmastoarvomme näkyvät rakennusmateriaalin ohella siinä, että kunnantaloon asennetaan maalämpö ja hyödynnämme myös aurinkosähköä, Auran kunnan tekninen johtaja Kari Tuohi kertoo.  

Tuohen mukaan massiivipuu on investointi paitsi vähähiiliseen tulevaisuuteen myös kunnan työntekijöiden hyvinvointiin ja viihtyvyyteen.  

– Hirsi luo tiloihin terveelliset ja turvalliset sisäilmaolosuhteet, ja se on niin akustisesti kuin visuaalisesti aistiystävällinen materiaali, Tuohi kuvailee.  

Keväällä 2023 valmistuvaan, 848-neliöiseen kunnantaloon rakentuu työhuoneita sekä neuvottelu- ja kokoustilaa. Tilat rakennetaan monikäyttöisiksi. Hybridityön mahdollisuudet näkyvät kunnantalon kalustuksessa ja modernissa kokoustekniikassa.