6.10.2022

Puurakentajat rakentaa viihtyisän ja energiatehokkaan puukerrostalon Helsingin Etelä-Haagaan

Massiivipuurakentamiseen erikoistunut Puurakentajat Group Oy rakentaa Helsingin Etelä-Haagaan puukerrostalon yhdessä urbaanin puurakentamisen asiantuntijan Woodberg Oy:n kanssa. Nelikerroksinen talo, nimeltään Asunto-osakeyhtiö Haagan Artturi, rakennetaan massiivipuusta ja varustetaan kustannustehokkaalla ja ympäristöystävällisellä maalämmöllä. Artturi Kanniston tiellä sijaitsevaan rakennushankkeeseen kuuluu 11 ekologista asuntoa, yhteensä 850 kerrosneliötä.

Rakentaminen alkaa tehtaalla syksyllä 2022 ja alustava aikataulu kerrostalon valmistumiselle on syksy 2023. Nopean aikataulun mahdollistaa tilaelementtirakentaminen.

Haagan Artturi on Puurakentajien ensimmäinen oma tilaelementtikohde. Elementit tuotetaan Timberpoint Oy:n Loviisan tehtaalla. Korkea esivalmiusaste ja lämmin tehdastila mahdollistavat poikkeuksellisen laadukkaan tilaelementtituotannon.

”Kaikki työvaiheet pystytään suorittamaan nopeasti, täsmällisesti ja tehokkaasti lämpimässä tehdashallissa. Samalla tehdashallissa kyetään entistä paremmin ottamaan huomioon työterveys ja -turvallisuus”, kertoo hankekehityspäällikkö Tatu Teriö Puurakentajista.

Haagan Artturi -hanke vastaa nykyajan korkeisiin ympäristövaatimuksiin kaikista näkökulmista. Täydennysrakennuskohteena se ei vaadi ympärilleen uutta infraa, ja se rakennetaan ympäristöystävällisestä massiivipuusta. Energialuokaltaan A-luokkainen rakennus lämmitetään edullisella ja ekologisella maalämmöllä, ja varustetaan lisäksi aurinkopaneelivarauksella. Asumismukavuutta lisää vesikiertoinen lattialämmitys. 

”Olemme innoissamme toteuttamassa ensimmäistä tilaelementtikerrostaloa kokeneen kumppanimme kanssa. Tämä on jo Woodbergin toinen kohde Puurakentajien kanssa. Ensimmäinen oli rivitalokohde As. Oy Laajasalon Greija, joka rakennettiin vuonna 2018 Helsingin Laajasaloon”, sanoo Woodberg Oy:n toimitusjohtaja ja arkkitehti Aleksi Niemeläinen.

”Hanke on täysin Puurakentajien strategian mukainen. Toteutamme ekologisia ja laadukkaita, tehokkaasti hiiltä sitovia rakennuksia massiivipuusta, ilman höyrynsulkumuoveja. Kun perinteisin menetelmin rakennetun vastaavankokoisen kerrostalon päästöt ovat 156 tonnia CO2-ekv, tämän hankkeen runko sitoo noin 330 tonnia CO2-ekv. Tämä onnistuu vain massiivipuuratkaisulla”, toteaa Puurakentajien toimitusjohtaja Mikko Leino.

https://haaganartturi.fi

Lisätietoa: