10.11.2022

Puupäivä 2022 palasi normaaliin – ”Iso ja hieno panostus puualalta. Kiitos.”

Live-Puupäivä pidettiin kolmen vuoden tauon jälkeen viime viikolla. Tuhatpäinen yleisö osallistui tapahtumaan Helsingin Messukeskuksessa tai verkossa. Messukeskuksessa tunnelma oli tiivis ja verkostoituminen helppoa. Verkkolähetys onnistui myös hyvin. Seminaareissa kuultiin 63 puheenvuoroa kuudessa aihekokonaisuudessa.

Puupäivän osallistujia Messukeskuksessa oli noin 1000. Jälleennäkemisen riemu oli silminnähtävää. Kuva: Taís Griguol

Aineistot ja tallenteet

Seminaareissa nähdyt luentokalvot on tallennettu Puupäivän verkkosivuille Ohjelman alle.

Puuinfon YouTube-kanavalta löytyy tallanteet:

99 % aikoo osallistua Puupäivään myös ensi vuonna

Kysyimme vierailijoilta mielipidettä tapahtumasta. Vastaajista kolmas osa oli ensi kertaa tapahtumassa ja 99 % vastaajista aikoo osallistua Puupäivään ehkä, todennäköisesti tai varmasti myös ensi vuonna. Varmoja oli puolet vastaajista.

Kiitos, oli kaikinpuolin onnistunut tapahtuma!

Mahtava tapahtuma ja todella kattavat seminaariesitykset.

Valtava määrä osallistujia. Hyvin toimi.

Paljon oli päällekkäisiä luentoja…olisi mukava päästä kuuntelemaan livenä melkein kaikkia.

Puupäivästä on pidetty sen monipuolisuuden takia. Asiantuntijaseminaarien lisäksi näyttelyssä oli tutustuttavana 32 yrityksen tuotteita ja palveluita.

Valitettavasti en ehtinyt katsomaan näyttelyä, oli niin paljon muuta kiinnostavaa.

Näyttely voisi olla laajempi.

Näyttely oli monipuolinen, mutta kohde-esittelyitä olisi voinut olla enemmän näyttelyssäkin.

Mielestäni sisältö oli aika sopiva enkä muuttaisi mitään.

Kehitettävää

Järjestäjät onnistuivat palautteen perusteella hyvin ja tapahtuma vastasi vierailijoiden odotuksia. Tarjoiluihin oltiin pääosin tyytyväisiä, mutta taukoja toivottiin porrastettavan jonottamisen vähentämiseksi. Nimilaput tulisi olla kaksipuoleisia. Seminaarisaleihin tarvitaan hyvät opasteet. Seminaareihin halutaan kansainvälisiä esityksiä, tutkimushankkeita ja kestävyysteemoja. Näyttely voisi olla isompi ja sisältää mm. uusia innovaatioita. Nettisivulla olevaa ohjelmanäkymää voisi myös parantaa.

Hienosti kootut seminaarit ja mukava olla ihan ihmisten kanssa läsnä. Ilmastoasiat veilä enemmän esiin!

Ensimmäisen vuoden rakennustekniikan opiskelijan näkökulmasta erittäin hyödyllinen ja silmiä avaava tapahtuma. Toivottavasti puupäivät palaavat suurempina ja mielenkiintoisina myös tulevina vuosina.

Talous ikuisena pohdinnan aiheena

Puupäivän osallistumismaksut kirvoittivat joitakin kommentteja myös.

Puupalkintotaulu ja ruusut lähtivät Helsinki-Vantaan lentoaseman uuteen terminaaliin. Kuva: Taís Griguol

Vierailijoiden lippujen hinnat ovat liian hintavat, jolloin suuri osa yhteistyökumppaneistamme jätti tulematta. Voisiko olla erillisenä messuosasto, jonne liput olisivat edullisemmat? Edullisemmalla lipulla voisi osallistua osaan seminaareista, mutta ei kaikkiin. Kalliimman maksun maksavat voisivat osallistua messuille ja kaikkiin seminaareihin.

Meillä on tolkuton määrä porukkaa, jotka eivät maksa päivästä mitään.

Kaikki voisivat maksaa pienen osallistumismaksun tapahtumasta.

Periaatteena on ollut, että puutuoteteollisuuden ja -kaupan alan yritykset tarjoavat Puupäivän rakentajille, suunnittelijoille, tilaajille, viranomaisille ja rahoittajille. Puuinfon kumppanit ja omistajien jäsenyritykset maksavat pienemmän hinnan kuin muut, sillä kumppanit ja jäsenet tukevat puurakentamisen edistämistä vuosimaksuillaan. Näytteilleasettajat ovat tykänneet siitä, että vieraita on samassa tilassa paljon, ”törmäämisiä” ja keskusteluja syntyy ja puurakentamista edistävät tuotteet ja palvelut saavat näkyvyyttä. Vieraista noin 80 % on maksuttomia osallistujia.

Suurin osa Puupäivän tuloista kertyy yhteistyökumppaneiden osastomaksuista sekä muista pienemmistä näkyvyyteen liittyvistä maksuista. Puupäivän osallistujamäärän kasvattaminen on Puuinfon strateginen tavoite, mutta tapahtuman muuttaminen kaksipäiväiseksi, jota myös toivottiin palautteissa, on haasteellinen talouden kannalta. Menot tuplaantuisivat, mutta tuloja ei juurikaan syntyisi lisää.

Puupäivän 2022 pääyhteistyökumppanit:

Puupäivä 2022 yhteistyökumppanit:

Tosi jees ja tosi tärkeä vuosittainen tilaisuus +++ !!!

Olisipa tapahtuma suurempi, ja siellä olisi enemmän alan harjoittajia.

Kiitos taas, teette hienoa työtä! 🙂

Voisiko jatkossa panostaa vähän enemmän ruokaan ja vähentää sitä alkoholitarjoilun määrää, mikä oli melkoinen?

Seminaarit olivat aika pintapuolisia ja niistä ei tullut esille mitään uutta.

Puumarkkinapäivä kestää vain puoli päivää. Jos olisi mahdollista saada muutama tunti lisää puutavarasta, puulevyistä, puutuotteiden kaupasta jne.

Iso kiitos, Puupäivän tarjonta on vuodesta toiseen tasaisen laadukasta!

Ruokailu on hyvä, sen myötä jaksaa pidemmänkin päivän seurata hyvin koottua ohjelmaa. Lisäksi ruokailulle ja tauoille oli varattu hyvin aikaa.

Ruoka oli hyvin mautonta ja ”epäselvää”.

Alan hienoa perinnettä voisi jatkaa samaan malliin.

Loistavaa tekemistä keep it up!

Puupäivän 2022 tunnelmia myös Puuinfon LinkedInissä ja Instagramissa.

Arvonnan voittajat

Palautekyselyyn 130 vastaajasta arpaonni suosi nimimerkkejä a.andrea.gonda, anne, bolka003, johan.rosqvist ja linda.ratu. Onnekkaat saavat sähköpostitse kaksi lippua Heurekaan SuperPuu-näyttelyyn. Onnea voittajille!