8.6.2023

Eurokoodiseminaari järjestettiin Helsingissä 30.5.

Tiistaina 30.5. kokoonnuttiin Allas Sea Poolille Puurakenteiden Eurokoodiseminaariin kuulemaan Eurokoodien eli rakennesuunnittelun standardien uudistuksista.

Uusi Eurokoodiluonnos on puurakenteiden yleisen osan EN1995-1-1 osalta laajentunut sivumäärältään noin nelinkertaiseksi. Tilaisuuden järjesti Tomi Toratti Puutuoteteollisuudesta ja puheenjohtajana toimi Jorma Jantunen Ympäristöministeriöstä.

Puheenvuoroja kuultiin muun muassa liitossuunnittelusta, lattian värähtelymitoituksesta, CLT-suunnittelusta, palomitoituksesta ja puusiltasuunnittelusta.

Myös rakennesuunnittelijat ja teollisuuden edustajat esittivät monipuolisesti mielipiteensä Eurokoodien uudistuksista. Eurokoodiluonnos on lähtemässä viralliselle lausuntokierrokselle syyskuun puolessa välissä. Eurokoodien seurantaryhmät ovat kaikille avoimia.