17.7.2023

Uusi koti UNESCO-aarteille

Petäjävedelle suunniteltu uusi maailmanperintökeskus esittelee Petäjäveden historiallista vanhaa puukirkkoa, joka on ollut 1700-luvulta lähtien keskeinen osa Petäjäveden alueen elämää. Kirkko hyväksyttiin vuonna 1994 maailmanperintökohteeksi ainutlaatuisena esimerkkinä pohjoiseurooppalaisesta puukirkkojen arkkitehtuuriperinteestä.

Suunnitteilla oleva Keski-Suomen maailmanperintökeskus esittelee ainutlaatuisten UNESCO-kohteiden historiaa ensimmäistä kertaa pysyvässä ympärivuotisessa näyttelyssä ja varmistaa, että jälkipolvetkin saavat tutustua näihin aarteisiin.

Petäjäveden Vanhan kirkon säätiö kerää parhaillaan lahjoituksia keskuksen rakentamiseksi.

Hankkeessa ovat mukana Museovirasto, Maanmittauslaitos, Petäjäveden kunta, Petäjäveden seurakunta, Petäjäveden vanhan kirkon säätiö ja kirkkohallitus.

Tutustu hankkeeseen täällä.

Petäjäveden vanhan kirkon sivut

UNESCOn maailmanperintökohteet Suomessa

Keski-Suomen Kiehtovat puukirkot

Facebook        Instagram 

Keski-Suomen maailmanperintökeskuksen on suunnitellut puurakentamisesta tunnettu, palkittu arkkitehti Mikki Ristola, AOR Arkkitehdit. Perinteisiä rakennusmateriaaleja ja -tyyliä sekä modernia arkkitehtuuria yhdistelevä keskus solmii tyyliltään yhteen maailmanperintökohteiden arvokkaan historian ja tuo sen kaikkien vierailijoiden saataville kiinnostavassa ja saavutettavassa muodossa, joka varmistaa myös kohteiden tarinan jatkuvuuden.