9.7.2020

Osaajia ja täydennyskoulutusta tarvitaan lisää

Sweco on rakennetun ympäristön ja teollisuuden asiantuntija, joka suunnittelee tulevaisuuden kaupunkeja ja kestävämpää yhteiskuntaa. Euroopan johtavassa suunnittelu- ja konsulttialan yrityksessä työskentelee yli 16 000 työntekijää 14 eri maassa. Suomessa on 27 toimipistettä ja noin 2 400 työntekijää.

Sweco on asiantuntijaorganisaatio, joka tuottaa palveluita muun muassa teollisuuden, arkkitehtuurin, infrarakentamisen, rakennetekniikan, projektinjohdon ja talotekniikan tarpeisiin. Tampereella toimiva projektipäällikkö Suski Friman on erikoistunut puurakennesuunnitteluun ja vastaa suurista puurakentamisen hankkeista. Puurakentamisen parissa Swecolla työskentelee täyspäiväisesti yli 40 ammattilaista.

Artikkeli on osa Metsämiesten Säätiön rahoittamaa ja Puuinfon toimittamaa Puhetta puusta! artikkeli ja podcast -sarjaa, jossa esittelemme suomalaisia puuta jalostavia yrityksiä. Sarja kertoo puualan tekijöiden suulla metsien ja puun käytön mahdollisuuksista ja tulevaisuudesta. Hankkeella pyritään vaikuttamaan myös nuorten mielikuviin metsien kestävästä käytöstä sekä metsä- ja puualasta houkuttelevana uravaihtoehtona. Suomessa toimii paljon puuta eri tavoin jalostavia puutuotealan yrityksiä, joiden menestystä mitataan yhä vahvemmin ympäristön kestävyyden kannalta ja joiden toiminnalla on myös ilmastonmuutoksen torjunnan kannalta merkittäviä vaikutuksia.