7.7.2020

Hoivakoti Villa Andante

Kattilalaakson pientaloalueen taustalla kohoaa Sammalvuori. Omakotialueen ja metsäisen kallion rajalle rakennettu Villa Andante liittyy ympäristöönsä kodinomaisten pienryhmätilojen, pientalomaisen mittakaavan ja materiaalien avulla.

Hoivakoti Villa Andante on naapuruston ainoa julkinen rakennus. Se koostuu kolmesta L-kirjaimen muotoisesta kotiryhmästä ja niitä yhdistävästä keskeisaulasta. Kotiryhmien asuntosiivet ovat matalia, vaakasuuntaisia rakennusmassoja, ja niillä on pitkät räystäät. Kotiryhmät kohoavat kulmissa yhteisiksi oleskelutiloiksi.

Suurin kotiryhmistä ja sen piha puuaitoineen sitoo rakennuksen Kattilatanhuan katukoordinaatistoon. Muut kotiryhmät on sijoiteltu tontille vapaasti sisätilojen ja pihojen ehdoilla.

Puuta on käytetty monipuolisesti rakennuksen kantavissa osissa, verhouksissa, pihoja reunustavissa aidoissa ja säleiköissä. Sitä on hyödynnetty myös tunnelmatekijänä sisustuksessa.

Julkisivuverhouksen vaihtelevan levyiset laudat ja levyt on sovitettu rakennuksen eri osien korkeuteen. Jokaisella kotiryhmällä on oma värinsä asukkaiden orientoitumisen helpottamiseksi.

Faktat kohteesta

Hoivakoti Villa Andante

  • Sijainti | Kattilalaakso, Espoo
  • Käyttötarkoitus | Hoivakoti
  • Rakennuttaja/Tilaaja | Mediverkko Oy, Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma
  • Arkkitehtisuunnittelu | Arkkitehtitoimisto Tuomo Siitonen Oy
  • Rakennesuunnittelu | Turun Juva Oy
  • Urakoitisija | Skanska Talonrakennus Oy / Turun Juva Oy
  • Valmistusvuosi | 2010
  • Valokuvat | Jussi Tiainen ja Kimmo Räisänen
  • Teksti | Tuomo Siitonen