1.7.2020

Talo Kokko

Espoon Muulossa sijaitsevaa pientä tonttia rajaavat pohjoisessa katu, idässä tonttiliittymä ja lännessä suojeltu kallio. Nämä lähtökohdat ohjasivat suunnittelemaan pitkänomaisen ja kapearunkoisen rakennuksen.

Sijoitimme autotallin tontin pohjoispäähän suojamuuriksi tiheään rakennetun asuinalueen suuntaan. Kallion jatkeeksi suunnittelimme laajan terassin, joka polveilee orgaanisesti kallion muotojen mukaan.

Ulkoverhoukset sävytimme ympäröivän havupuuston tapaan tummaksi, lähes mustaksi. Ikkunoiden puitteet, ulkopuoliset rakenteet ja sisäpuolen kalusteet ovat tammen värisiä. Sisäpinnat ovat valkoiset kontrastina rakennuksen tummalle ulkohahmolle.

Suuret ikkunat aukeavat pihamaisemaan. Avokallio liittyy terassin kautta sisätilaan, joka virtaa lähes saumattomasti ulos.

Rakennus on valmistunut vuonna 2010.

Faktat kohteesta

Talo Kokko

  • Sijainti | Muulo, Espoo
  • Käyttötarkoitus | Asuinrakennus
  • Arkkitehtisuunnittelu | Huttunen-Lipasti-Pakkanen Oy
  • Tilavuus | 826 m3
  • Kerrosala | 191 m2
  • Kokonaisala | 366 m2
  • Valmistusvuosi | 2010
  • Valokuvat | Marko Huttunen
  • Teksti | Risto Huttunen