7.7.2020

Huvila Olli ja Brina

Nelihenkiselle perheelle suunniteltu huvila sijoitettiin kalliorinteeseen siten, että kaikista huonetiloista avautuu näköala Dragsfjärdin saaristoon. Olohuone- ja keittiötilat muodostavat ilta-aurinkoon suuntautuvan, yhtenäisen kokonaisuuden. Makuuhuoneet sijoittuvat omaksi ryhmäkseen aamuauringon puolelle. Koko seinän korkuinen lasiseinä jatkaa sisätilat terassille.

Rakennus tehtiin paikalla, pitkästä puutavarasta ja perinteisellä kirvesmiestaidolla. Päämateriaaleina ovat puu ja lasi. Pilariperustus jättää rinteen koskemattomaksi. Mustaksi käsitelty vaakalaudoitus luo länsisivulle suojaavan verhouksen. Sisääntulo lähes umpinaisen takasivun kautta yllättää vierailijan, kun näköalat avautuvat vasta sisätiloista.

Faktat kohteesta

Huvila Olli ja Brina

  • Sijainti | Dragsfjärd
  • Käyttötarkoitus | Vapaa-ajan asunto
  • Rakennuttaja/Tilaaja | Olli Nieminen, Sabrina Casagrande-Nieminen
  • Arkkitehtisuunnittelu | Arkkitehtitoimisto Vesa Arosuo
  • Rakennesuunnittelu | Jarkko Milan
  • Urakoitisija | RM-Consulting
  • Valmistusvuosi | 2011
  • Valokuvat | Nina Kellokoski
  • Teksti | Vesa Arosuo