8.7.2020

Vierashuone Maijaniitty

Maijaniityn venesuoja ja vierashuone sijaitsee kallioisella rantatontilla Turun saaristossa. Uusi talo on rakennettu vanhan kalastajatalon perustuksille ja mukailee vanhan talon ulkohahmoa.

Talo rakennettiin ensisijaisesti venesuojaksi, mutta yläkertaan sovitettiin vierashuone. Kun vene on kesäisin vesillä, epoksilattiaista hallia käytetään kokoontumisiin ja juhliin. Näin alkuperäinen käyttötarkoitus asuintalona säilyy, ja talo antaa meren puolen aukotuksellaan asutun vaikutelman.

Puurankaisen talon ulkoverhoilu on mustaksi maalattua pystylautaa, sisäverhoilu valkoista vaakapaneelia. Sisäportaan seinän kasetit ovat koivuvaneria. Alakerran hallin lattia on epoksia, ja vierashuone lankkuparkettia.

Yläkerrassa kattoon on lovettu ulkoterassi, joka rytmittyy meren puolen julkisivussa osaksi ikkunoiden ruudukkoa. Musta ulkoverhous piilottaa korkealla mäellä sijaitsevan talon maisemaan niin, että mereltä tiiraillessa sitä on vaikea edes huomata.

Faktat kohteesta

Vierashuone Maijaniitty

  • Sijainti | Turun saaristo
  • Käyttötarkoitus | Vapaa-ajan asunto
  • Rakennuttaja/Tilaaja | Yksityinen
  • Arkkitehtisuunnittelu | Arkkitehdit Rudanko + Kankkunen
  • Rakennesuunnittelu | Sven Sjöström
  • Puuosien toimittaja | Yläkerran lattia: Timberwise Oy, vahattu tammiparketti; Portaan vaneriarkit : Koskisen Oy, Arkki - sisutusvaneri; Puuverhous sisällä: Us Wood Oy, 24 mm hienosahattu paneli; Puuverhous ulkona: Us Wood Oy, 28 mm hienosahattu paneli
  • Valmistusvuosi | 2014
  • Valokuvat | Hilla Rudanko ja Anssi Kankkunen
  • Teksti | Hilla Rudanko ja Anssi Kankkunen