Eurovaalipaneeli: Arkkitehtuurilla kohti kestävämpää rakentamista ja korjaamista

14.5.2024
Eurooppasali, Malminkatu 16 (Voimatalo)

Kiinteistö- ja rakennusala vastaa noin kolmanneksesta maamme päästöistä. Alan perusteellinen muutos on edellytys sille, että tavoite Suomen hiilineutraaliudesta toteutuisi vuoteen 2035 mennessä. Valtaosa tavoitteeseen vaikuttavista päätöksistä tehdään EU-tasolla.

Arkkitehtuuri on avainasemassa vihreän siirtymän toteutumisessa rakennusalalla. Ensisijaisesti on pyrittävä korjaamaan olemassa olevaa rakennuskantaa ja tekemään se resurssiviisaasti.

Paneeliin osallistuvat eurovaaliehdokkaat Sirpa Pietikäinen (kok), Krista Mikkonen (vihr), Timo Kaunisto (kesk) ja Pinja Vuorinen (vas). Keskustelua alustaa Rakennustietosäätiön tutkimusjohtaja Sini Saarimaa, ja paneelia moderoi Safan puheenjohtaja Asko Takala.

Paneelikeskustelun aiheita muun muassa:

Miten poliittisilla päätöksillä EU:ssa voidaan edistää laadukasta arkkitehtuuria ja sitä kautta kestävää elinympäristöä ja sosiaalista yhteenkuuluvuutta jäsenvaltioissa?
Miltä näyttää arkkitehtipalvelujen markkinatilanne Euroopassa?
Mistä energiadirektiivissä on oikeastaan kyse?
Paneelin jälkeen, klo 17–19 olet tervetullut jatkamaan keskustelua vapaamuotoisemmin kuohuviinilasillisen ääressä Rakennustietosäätiön tiloissa Voimatalon 8. kerroksessa (Malminkatu 16 A, Helsinki).

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätiedot
JÄRJESTÄJÄ
Safa, Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo, Arkkitehtitoimistojen liitto ATL ja Rakennustietösäätiö RTS
Suomen Arkkitehtiliitto SAFA
Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo
Arkkitehtitoimistojen liitto ATL
Rakennustietosäätiö RTS